13 Ağustos 2021 13:56

CHP'li Engin Altay: AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldı, sahilden cesetler toplanıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, sel sonrası AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldığını açıkladı. Altay, "İnebolu'da bir fabrikanın soğuk hava deposunda cesetler toplanıyor" dedi.

Kastamonu Bozkurt | Fotoğraf: Muhammed Enes Yıldırım/AA

Paylaş

Sel felaketinin ardından bölgeye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bozkurt ilçesinde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Engin Altay, "Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana rastladım. AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi" diye konuştu.

"SAHİLLERDEN CESETLER TOPLANIYOR"

"Tablo size yansıtıldığından çok vahim durumda" diyen Engin Altay, "Yerinde görmüş ve yaşamış biri olarak söylüyorum; tablo vahim!" ifadelerini kullandı. Hükümetin, ölenlerle ilgili olarak net bilgi vermemesini doğru bulmadığını söyleyen CHP'li Altay, "Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor. Olayı ajite etmek için söylemiyorum. Türkiye'nin bilmesi lazım" diye konuştu.

"CESETLER SOĞUK HAVA DEPOSUNDA TOPLANIYOR"

"İnebolu'da bir fabrikanın soğuk hava deposunda cesetler tanı konulana kadar oraya toplanıyor" bilgisini veren Engin Altay, "Şu anda Sinop Ayancık'ta da ben çok net biliyorum 7 ölü var. Burada ölü sayısının çok olacağını maalesef öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Altay, “Büyük bir koordinasyonsuzluk var. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden gelen ekiplere ‘size ihtiyacımız yok’ denmiş. Bir kazmaya bir küreğe, tırmığa ihtiyaç var yahu. Nasıl yok? Belediyenin partisine göre burada ona ihtiyaç olup olmadığına karar veriliyor” dedi.

“DERENİN GÖBEĞİNE 8 KATLI BİNA YAPILMIŞ”

Altay "Afet öncesinde vereceği zararı minimize etmek yerine maksimize edecek işler yapılmış. Dere yatağının kenarına değil, derenin göbeğine 4-5 sene önce 8 katlı bina yapılmış ve devrilmiş. Bir kısmı da artık kullanılamayacak halde. Dere yatağının kenarını biraz anlarım ama derenin göbeğine binayı anlamak mümkün değil. Devletin, yerel yönetimlerin bu konulara nasıl duyarsız kaldığını gördük." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 soruda Afganistan'dan göç gerçeği | Kim, neden geliyor, geri dönecekler mi?

SONRAKİ HABER

RTÜK, bu kez de sel yayınları için "uyarı" yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa