14 Ağustos 2021 07:52
/
Güncelleme: 11:06

Mudanya 3. Kitap Fuarı “Gençlik ve Gelecek” temasıyla 20 Ağustos Cuma günü başlıyor

Mudanya Belediyesi’nin YAYKOOP işbirliğiyle düzenlediği Mudanya Kitap Fuarı'nın üçüncüsü, 20-29 Ağustos tarihleri arasında Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenecek.

Mudanya 3. Kitap Fuarı “Gençlik ve Gelecek” temasıyla 20 Ağustos Cuma günü başlıyor

Mudanya Belediyesi/ Mudanya 3.Kitap Fuarı Afişi

Mudanya Belediyesi’nin Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle düzenlediği Mudanya Kitap Fuarı’nın üçüncüsü 20 Ağustos’ta başlıyor. Mudanya 3. Kitap Fuarı; “Gençlik ve Gelecek” temasıyla 20-29 Ağustos tarihleri arasında, Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenecek. 2019 yılında 45 bin, 2020 yılında ise 23 bin ziyaretçiyi ağırlayan Mudanya Kitap Fuarı’nda bu yıl 75 yayınevi ile akademisyen, gazeteci-yazar, müzisyen ve tiyatrocular 9 gün boyunca Bursalı kitapseverlerle buluşacak. Youtube, Twitch, Instagram ve Wattpad fenomenleri de sevenleriyle bir araya gelecek.

ONUR KONUĞU ZÜLFÜ LİVANELİ VE SELÇUK ŞİRİN

Mudanya 3. Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konukları, Müzisyen, Yazar ve Yönetmen Zülfü Livaneli ve Akademisyen-Yazar Selçuk Şirin olacak. Program Selçuk Şirin ile Yazar ve Yönetmen Nebil Özgentürk’ün “Bir Türkiye Hayali” oturumuyla başlayacak. Ardından Zülfü Livaneli, “Edebiyat Zamanlarında Yolculuk” online söyleşisi ile Bursalılarla buluşacak. Livaneli’ye Nebil Özgentürk ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da Mütareke Meydanı’nda kurulan söyleşi platformundan eşlik edecek. İlk günün son etkinliğinde CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile yazarlar Hakkı Zariç ve Levent Turhan Gümüş “Ümit Kaftancıoğlu Eserleriyle Dünden Bugüne Edebiyat Yolculuğu” oturumunda konuşacak.  

FENOMENLER MUDANYA’DA

Etkinlik kapsamında Youtube, Twitch fenomenleri Pqueen, Pintipanda, Easter Gamers ve Can Sungur ile Instagram ve Wattpad fenomenleri Mudanyalı sevenleriyle bir araya gelecek. Etkinlik süresince birçok gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçi söyleşi ve imza günlerinde Bursalılarla buluşacak. Ercan Kesal, Barış İnce, Murat Ağırel, Ahu Özyurt, İbrahim Varlı, Elif Çongur, Gürkan Korkmaz, Esra Dicle, Ali Lidar, Fatih Yaşlı, Turgay Fişekçi, Vahdet Mesut Ayan, Sinem Sal, Murat Menteş, Ayşen Şahin, Şükrü Erbaş, Barış Terkoğlu, Tuba Torun, Gökhan Günaydın, Lal Laleş, Betül Dündar, Faruk Duman, Ali Mert Taşçıer, Gökçe Gökçen, Seren Servin Korkmaz, Müge Koçak, Esmahan Devran İnci, Ayşe Özlem İnci, Dileda Arslan, Ümit Alan, Ateş İlyas Başsoy ve Berkant Gültekin ile Bursalı gazeteciler Yüksel Baysal, Necati Kartal, Ozan Kaplanoğlu, Burak Demirci, Kübra Ulutaş Mudanya’nın konuğu olacak.

MUDANYA KÜLTÜR VE SANATA DOYACAK

Mudanya 3. Kitap Fuarı kapsamında söyleşilerin yanı sıra tiyatro ve atölye etkinlikleri de planlanıyor. Mudanya Deniz Kültür Sanat Evi Tiyatrosu’nun Aziz Nesin/Üç Sesli Üzünç adlı oyunu ile Ekim Sanat Atölyeleri’nin playback tiyatrosu “Olay Var” Mütareke Meydanı’nda tiyatro severlerle buluşacak. Etkinlikte ayrıca fotoğrafçı Mustafa Seven, sokak fotoğrafçılığı ve Instagram üzerine sunum yapacak. Yazar Ali Lidar, “Küçük Prens Müzesi” etkinliğinde gençlerle okuma atölyesi, Yazar Murat Menteş de roman atölyesi gerçekleştirecek.

Fuar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Türkü Akbayram konseriyle sona erecek.

EDEBİYATLA, SANATLA VE YAZARLARLA BULUŞALIM

Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 tedbirleri gereği kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında pek çok programın iptal edildiğini kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak amacıyla fuarı bu yıl da pandemi koşullarına göre gerçekleştireceklerini söyledi. Yayıncılar Kooperatifi’ne, Mudanya’nın kültür sanat hayatına önemli bir ivme kazandıracak her biri birbirinden değerli yazarlara teşekkür eden Başkan Türkyılmaz, 20-29 Ağustos tarihlerinde Bursalıları kitapla, edebiyatla ve yazarlarla buluşmaya davet etti. (Bursa/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et