17 Ağustos 2021 07:46

Çavuşoğlu: Tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan için "Tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil. Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Fotoğraf: Alparslan Çınar/DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'ın Taliban'ın eline geçmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ''Tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil. Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz'' ifadelerini kullandı.

İkili ilişkileri ve bölgesel konuları ele almak üzere Ürdün'e giden Çavuşoğlu, burada Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile ortak basın toplantısı düzenle. Çavuşoğlu, Afganistan'ın Taliban'ın eline geçmesine dair açıklamalarda bulundu.

"OLUMLU KARŞILADIĞIMIZI SÖYLEMEK İSTERİZ"

Çavuşoğlu, ''Tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil. Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Afganistan'ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını, huzurunu desteklemeye devam edeceğiz'' dedi.

"DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Çavuşoğlu, ''Türkiye olarak kardeş Afganistan'ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını, huzurunu desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin sosyal medya hamlesi: "Dezenformasyon”a 5 yıl hapis, sosyal medya başkanlığı

SONRAKİ HABER

Taliban: Halkımız, uyması gereken İslami kuralları biliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa