17 Ağustos 2021 18:54

Ercüment Akdeniz: Yanan alanlara tek bir çivi bile çakılmamalı

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde yangından etkilenen bölgelerde incelemede bulundu, bölgenin turizm veya maden sahalarına açılmaması uyarısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, yangından etkilenen Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde inceleme yaptı. Yanan ormanlık alan, köy ve mahalleleri gezen Akdeniz, bölgenin turizm veya maden sahalarına açılmaması için uyarıda bulundu.

2006 yılında çıkan yangından sonra otel yapılan ve son yangınlarda da otelin etrafı yanan Milas'ın Güvercinlik Kuyucak mevki Pina Yarımadasına ilişkin konuşma yapan Akdeniz, “Kademe kademe ormanlarda, denize sıfır ağaçlık alanlarda inşa edilen otellerin, betonların resmi var burada. Son yangında tepeler yanmış durumda. Yangın öyle mi oldu, böyle mi oldu, o mu çıkardı, doğal nedenlerle mi oldu, bütün bu tartışmalar bir yana açık olan bir şey var bu yangınlar hem inşaat tekelleri için hem demir çelik tekelleri için hem de turizm baronları için yeni rant alanlarını açmış durumda” dedi.

“BURADA SÖZ VE DENETİM HALKIN OLMALIDIR”

Ormanların yanmasının ise maden ve taş ocağı sahalarının genişletilmesi için fırsat olarak göründüğünü ifade eden Akdeniz, “Emek Partisi olarak yerel yönetimlerle de görüştük. Bu bölgeler bu saatten sonra kesinlikle denetim altına alınmalı, tek bir çivi çakılmamalı. Bunun takipçisi olacağız. İktidar sözcüleri de aynı şeyleri söylüyor ama her söylediklerinde bu oteller, yapılar sahil kenarlarını işgal etti. Burada söz ve denetim halkın olmalıdır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN KURAKLAŞMASININ, NEFESSİZ KALMASININ BİR RESMİDİR”

Yangında etkilenen Mazı köyünde ağaçların ve ormanın durumuna ilişkin ise Akdeniz, "burada genç fidanlar var, geçtiğimiz yangında kendini toparlamaya çalışırken bir kez daha yandı. Etkili bir önlem alınamadı. Buradaki bir her ağaca, her bir kuşa, börtü böceğe, hayvana, canlıya bizim vefa borcumuz var. Bu çölleşmenin resmidir. Türkiye’nin kuraklaşmasının, nefessiz kalmasının bir resmidir ve bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır” dedi.

(Muğla/EVRENSEL)

Reklam