17 Ağustos 2021 22:01

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Akbelen direnişini ziyaret etti

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Akbelen'de yaşam alanlarını savunan köylüleri ziyaret etti, direnişlerine destek verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdemiz, Muğla Milas ilçesi İkizköy yakınındaki Akbelen Ormanı’nın Limak Holding’e ait Yeniköy-Kemerköy Termik Santrallerine kömür temini için kesilmesine karşı bir aydır nöbet tutan köylüler ve yaşam savunucularını ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak konuşan Karadam Karacahisar Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARADAM) Başkanı Hasan Yorulmaz, derneğin kuruluş sürecini ve direnişe nasıl başladıklarını anlattı.

“ÜÇ KURUŞLUK ENERJİ İÇİN BURANIN YOK OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bölgedeki köylerin yıllardır termik santral için boşaltıldığını söyleyen Yorulmaz, “Bizi enerji adı altında yerlerimizden etmek istiyorlar. Biz buna razı değiliz. Güzelim doğamızı terk edip nereye gideceğiz? Onlar ormanlar yok olsun istiyor biz de böyle bir dünya olmasın diye mücadele ediyoruz” dedi.

“Üç kuruşluk enerji için buranın yok olmasına izin vermeyeceğiz” diyen Yorulmaz, ormanın kesilmesine, doğanın yok olmasına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

İkizköy Çevre Komitesinden Deniz Gümüşel de bölge halkının yıllardır termik santrallerden dolayı sorunlar yaşadığını, yerlerinden göç etmek zorunda kaldığını söyledi. İkizköylülerin onurlu bir yaşam için mücadele ettiğini dile getiren Gümüşel, “Doğal varlıkların yok olmaması için, Milas’ta daha fazla körüme ve termik santrale verecek yerimiz kalmadı demek için en önemli ise insanca yaşam için direniyoruz” dedi.

“BURASI LİMAK CUMHURİYETİ Mİ?”

EMEP Genel Başkanı Ercümet Akdeniz ise, “İnşaat tekellerinin amacı ülkeyi ‘Betonistan’ yapmak. Kısa yoldan para kazanmak, dağı, taşı, ormanı satıp para kazanmak, burada üretmek yok tüketmek var. Şimdi biz soruyoruz; kardeşim burası Limak cumhuriyeti mi? Burası İçtaş cumhuriyeti mi? Burası Cengiz’in cumhuriyeti mi? Yani İkizderede’de bunu gördük. Cengiz’in, Limak’ın arkasında kepçeyle duranlar değil burada bu köylüyle direnenlerdir gerçek yurtsever. Kimse bize yerlilik millilik satmasın” diye konuştu.  

“İŞÇİLERİN, EMEKÇİLERİN SAF TUTACAĞI YERLER DİRENİŞ YERLERİDİR”

Akdeniz, “Mafya-çete düzeni, yolsuzluk düzenidir, halkın toprağını satma düzenidir. AKP iktidarıyla bu yapılar iç içe geçmiş durumda. Soma’da oligarşik bir yapı var. Ermenek’e gidiyoruz aynı yapı, İkizköy’de, İkizdere’de aynı yapı var. AKP’yi gönderelim derken bu oligark yapıyı da göndermemiz gerekiyor. İşçilerin, emekçilerin saf tutacağı yerler bu direniş yerleri. Burada direnen 15-20 köylü de olsa bu direniş bayrağı bütün ülkeye moral veriyor. İkizdere’ye de moral veriyor” dedi.

“ÜLKENİN KÖTÜ GİDİŞATINDAN TOPYEKUN MÜCADELE İLE ÇIKILABİLİRİZ”

Ülkenin kötü gidişatından topyekun mücadele ile çıkılabileceğini söyleyen Akdeniz, “İşçisiyle, memuruyla, köylüsüyle genel grev genel direniş hattına gireceğimiz bir mücadele Türkiye’yi düzlüğe çıkarabilir. Cengiz’in, Limak’ın, İçtaş’ın arkasında AKP varsa sizin de arkanızda Emek Partisi var, dost partilerimizle birlikte elbette. Yerel örgütlerimiz burada parti merkezi olarak da daima dayanışma içerisindeyiz. Ülkemizi, geleceğimizi savunmak için siyaset de yapmak gerekiyor. Siyaseti sadece siyasetçiler yapar gibi düşünmeyelim. Burada siz siyaset yapıyorsunuz zaten bu siyaseti güçlendirdikçe mutlaka biz kazanacağız” diye konuştu. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam