18 Ağustos 2021 06:58

EMEP Genel Başkanı Akdeniz, Tes-İş ve Maden İş Yatağan şubelerini ziyaret etti

Tes-İş ve Maden İş Yatağan şubelerini ziyaret eden EMEP Genel Başkanı Akdeniz, mücadele çağrısı yaptı

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tes-İş ve Maden İş Yatağan şubelerini ziyaret eden EMEP Genel Başkanı Akdeniz, mücadele çağrısı yaptı

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Muğla Milas’ta çıkan yangında etkilenen termik santrallerde örgütlü Tes-İş ve Maden İş Yatağan Şube başkanı ve yöneticilerini ziyaret etti.

Akdeniz, yangının ardından sendika yönetimi ve isçilerle yaşanan sorunlara ilişkin bilgi alışverişinde bulunmak için görüştüklerini söyledi. Yangınlar esnasında yaşanan ihmalleri, alınması gereken önlemlerin neler olması gerektiğini üzerine konuşan Akdeniz, topyekun geliştirilecek mücadele hattıyla ülkenin düzlüğe çıkabileceğini söyledi.

“YANGINDA KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VARDI”

Görüşmede Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, yangınlarda ormanları korumak için sıkıntı çektiklerini belirterek, yangınlar esnasında çok sık koordinasyon eksiklerini gözlemlediklerini aktardı.

Yangınlar esnasında işçilerin de tehlike atıldığını ifade eden Erçelik "Organize olunamadı.  Olan köylüye canlıya oluyor, yanan köyleri, evleri gördük. Bine yakın işçiyle yangın bölgelerine su, yiyecek, maske dağıttık” dedi. Erçelik işçilerin yangın söndürmede özveriyle çalıştığını söyledi.

Görüşmede Maden İş Genel Başkanı Osman İlhan ise, enerji işkolunda kontrolün olmasının zorunlu olduğunun altını çizerek, "Ekonomi kötü, maden iş kolumuz ağır, işsizlik çok yüksek, karın doyurmak işçi için memnuniyet meselesi haline gelmiş" diyerek işçilerin bu durumdan memnun olmadığını dile getirdi. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Support pours in for volleyball player Ebrar Karakurt, who removed a photo of herself with her girlfriend following attacks on social media

SONRAKİ HABER

ABD’de Kovid-19 aşılarının üçüncü dozu 20 Eylül’den itibaren uygulanmaya başlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa