Akdeniz: İşçiler ormanı savunmak için canını ortaya koyarken sermaye rant peşindeydi

Efeler Belediyesi park ve bahçeler işçilerini ziyaret eden EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “İşçi sınıfı ormanları savunmak için canını ortaya koyarken sermaye rant için ellerini ovuşturdu” dedi.

18 Ağustos 2021 09:51
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Çine’deki yangını söndürme çalışmalarına katılan Aydın Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler işçilerini şantiyede ziyaret etti. Ziyarette Akdeniz’e GYK Üyesi Gürsoy Turan, Aydın İl başkanı ve yöneticileri eşlik etti.

Sabah mesai öncesi işçilerle sohbet eden Akdeniz, “İşçi sınıfı ormanları savunmak için canını ortaya koyarken sermaye rant için ellerini ovuşturdu” diyerek yangınlarda özverili çalışmalarından dolayı işçileri kutladı. 

Yangın bölgelerinde gözlem ve görüşmeler yaptıklarını aktaran Akdeniz, “Yangında ihmal neydi, ağaçlarımız, börtü böcekler, canlılar niye yandı, bunların önlemleri alınamaz mıydı, burada ihmalde sorumluluğu olan kimlerdi bunların tespitini yapacağız, hesabını soracağız” dedi.

SERMAYE KÂR, İŞÇİ SINIFI İSE TÜRKİYE’NİN AKCİĞERLERİNİ KORUMA DERDİNDE”

Tek adam yönetimi içinde bir bakanın, bir müsteşarın veya bir bürokratın görevden alınmadığını, istifanın bile yaşanmadığını hatırlatan Akdeniz, “Biz bu yangınlarda şunu gördük; bir yanda sermayeyi gördük bir yanda işçi sınıfını gördük. Bir yanda canlılar yanmasın diye ağaçlar yanmasın diye çabalayan köylüleri, gönüllüleri, işçileri gördük diğer yanda bu alanlarda kendine yer bulmaya çalışan sermayeyi gördük. Sermaye kâr ve rant derdinde işçi sınıfı Türkiye’nin akciğerlerini koruma derdinde. Biz bir kez daha emekle sermaye arasındaki çelişkiyi bu orman yangınlarda gördük. Belki bu alanlar 20-30 yılda tekrardan düzelecek, ayağa kalkabilecek ama bu zaman zarfında buraların yağma edilmemesi, talan edilmemesi gerekiyor” diye konuştu.

“İŞÇİ SINIFI TOPRAĞI İÇİN AĞACI İÇİN CANINI ORTAYA KOYAR”

Çete-mafya-sermaye düzeninin iç içe geçtiğini söyleyen Akdeniz, “Türkiye’yi bu düzenden kurtarmamız lazım. Çete-mafya düzeninden, tek adam yönetiminden kurtarmamız lazım. Beceriksiz, liyakatsız korkunç bir yönetimle karşı karşıyayız. Her birimiz farklı partilere mensup olabiliriz ama burada ayrılık olmaması lazım. Memleketin sahibi yangında ortaya çıktı, sel baskınlarında da çıktı, depremlerde de çıktı. İşçi sınıfı bu memleketin sahibidir. Birileri ülkeyi peşkeş çekmeye çalışırken, ormanını, ağacını talan edip rantiyeye peşkeş çekerken işçi sınıfı toprağı için ağacı için canını ortaya koyar. O zaman biz ülkemize sadece afet dönenimde değil bir bütün olarak iyi bir gelecek, iyi bir Türkiye için mücadele etmemiz gerekiyor. Bizim için bir yanda sermayenin siyaseti var, onlarla yolunuzu ayırın, bir yandan da emeğin işçilerin çıkarını savunan partiler var. Türkiye’nin siyaseti için emekten yana olmalıyız” dedi.

AKDENİZ EFELER BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

İşçilerden sonra EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Efeler Belediye Başkanı Fatih Altay ile görüşme gerçekleştirdi. Çine yangını ve belediyenin çalışmaları üzerine sohbet gerçekleşti.

Akdeniz, Çine’deki yangından ötürü hem geçmiş olsun hem de işçilerin özverileri çalışmasından dolayı belediyeyi kutladıklarını söyledi. Tek adam yönetiminin yansılarının bu yangınlarda da görüldüğünü ifade eden Akdeniz, bu yangınların hesabının sorulması gerektiğini ve bunun için mücadele edeceklerini ekledi.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Altay ise, ayrım yapılmaksınız birlikteliğin önemli olduğunu söyleyerek, belediyenin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EŞİK: Afgan kadınlar ve Afgan halkı için harekete geçin!

SONRAKİ HABER

Felaketten ders alınmıyor: Dere kenarları hâlâ tomruk dolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa