18 Ağustos 2021 11:31

EMEP, Antep'te direnen Akınalbella işçisini ziyaret etti

Emek Partisi Antep il örgütü, sendikalı olduğu için tazminatsız şekilde işten atılan Akınalbella işçisi Aydın Göçmen'i direniş alanında ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Antep il örgütü, sendikalı olduğu için tazminatsız şekilde işten atılan Akınalbella işçisi Aydın Göçmen'i direniş alanında ziyaret etti. 10 senedir Akınalbella'da çalışan ve şimdiye kadar hakkında bir tane bile tutanak bulunmayan Aydın Göçmen, DİSK Tekstil üyesi olduktan sonra, makineye zarar verdiği gerekçesiyle işten atılmıştı. Göçmen, haksızlığa uğradığını ve işe geri dönmek istediğini söyleyerek, fabrika önünde oturma eylemine başlamıştı. Eylemin ilk haftasında, Göçmen'e hem kendi işyerinden
hem farklı işyerlerinden işçiler desteğe geldi.

"TEK ÇARE BİRLİK OLMAK"

Fabrika önünde direnişe devam eden Aydın Göçmen'i bugün Emek Partisi Antep örgütü ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan EMEP üyesi bir Başpınar OSB işçisi, Göçmen'in başına gelen bu haksızlığın sadece kendisini ilgilendirmediğini vurguladı. Pandemi döneminde işçi çıkarma yasağına rağmen sadece Antep OSB'de binlerce işçinin Kod 29 ile işten atıldığını belirten işçi, bunun karşısında işçilerin yaptığı eylem ve direnişleri de hatırlattı. Patronların, işçilerin örgütsüzlüğünü fırsat bilerek, pek çok haksızlık yaptığını belirten işçi, bunun karşısında tek çarenin işçilerin birlik haline gelip mücadele etmesi olduğunu söyledi. Direnişi boyunca yalnız kalmadığını ve farklı işyerlerinden işçilerin de desteğe geldiğini söyleyen Göçmen, işe geri dönene kadar eylemini sürdüreceğini belirtti. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisi: Onayımızı aldıktan sonra taslağı sunun

SONRAKİ HABER

Karagümrük Çetesi'nin lideri Nuri Ergin'in ağabeyi Nejat Ergin adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa