18 Ağustos 2021 17:31

Ercüment Akdeniz: Sadece orman değil enflasyon yangınına karşı da mücadele edeceğiz

Efeler Belediyesi temizlik işçileriyle buluşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Bir yerde orman yangınları diğer yerde enflasyon yangını. Bu sermaye düzeninden hep birlikte kurtulmalıyız” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Aydın Efeler Belediyesi temizlik işleri şantiyesinde işçilerle bir araya geldi.

Orman yangınlarından ülkenin afet dönemlerinde yönetilememesine, işçilere enflasyonun altında ücret verilmesinden tek adam iktidarının kamu kaynaklarını sermayedarlara aktarmasına kadar birçok konuya değinen Akdeniz, “Bir yerde orman yangınları, diğer yerde enflasyon yangını. İşçisiyle köylüsüyle, bu sermaye düzeninden hep birlikte kurtulmamız gerek” dedi.

Akdeniz, “Emek Partisi olarak Aydın’da, Çine’de orman yangınlarının söndürülmesi için cansiperane gövdesini, hayatını ortaya koyarak mücadele eden sizlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı.

“BURALARA YENİ RANT ALANLARI AÇANLARA DUR DEMEMİZ LAZIM”

İşçilerin, köylülerin yangınlarla mücadele ettiğini, sermayenin ise yanan yerlere bakarak el ovuşturduğunu söyleyen Akdeniz, “Biz bu yüzden her yerde işçi sınıfımızla, emekçi halkımızla birlikteyiz. Şimdi toprağımızı, doğamızı, ormanımızı koruduğumuz kadar bir görevimiz daha var. Bu bölgelere, yanan yerlere bir tek çivi çakılmaması lazım. Buralara yeni rant alanları açanlara dur dememiz lazım. Yerel yönetimlerimizle, sendikalarımızla, çevre örgütlerimizle, siyası partilerimizle, bütün köylülerle beraber güçlü bir halk birliği, halk inisiyatifi kurarsak, bu süreci denetlersek bunlara izin vermeyiz” diye konuştu.

“ÇETE, MAFYA, YOLSUZLUK DÜZENİNE SON VERECEĞİZ”

Sermayenin doğasını, toprağını savunan köylülerle işçileri karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirten Akdeniz, “Buna asla pirim vermeyelim. İşçi sınıfını sömürenler de o tekeller, enerji şirketleri, maden şirketleridir. Ağır sanayi koşullarında çalışan, iş kazaları ve iş cinayetlerine rağmen, Türk-İş’in yoksulluk rakamını 9 bin lira olarak açıklamasına rağmen işçilere düşük ücret veriyorlar. Ancak öte yandan köylünün toprağını, arazisini talan etmeyi de biliyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. İşçisiyle, köylüsüyle el ele vereceğiz ve bu çete-mafya düzenine, bu yolsuzluk düzenine, bu tosuncuklar ülkesine artık son diyeceğiz” dedi.

“SERMAYE DÜZENİNDEN HEP BİRLİKTE KURTULACAĞIZ”

Akdeniz, sözlerine "Bir yerde orman yangınları, diğer yerde enflasyon yangını. Bu enflasyon yangınını biz kabul etmeyeceğiz. Dolayısıyla işçisiyle, memuruyla, köylüsüyle, gençleriyle, kadınlarıyla el ele Türkiye’yi düzlüğe çıkarmak için, bu sermaye düzeninden, tek adam tek parti düzeninden hep birlikte kurtulmamız gerek. Ekmek davamız, bağımsızlığımız, bu ülkenin geleceği için el ele vereceğiz, işçi emekçi iktidarını hep birlikte kuracağız” diyerek son verdi. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam