18 Ağustos 2021 19:04

Akhisarlı kadınlardan Afganistanlı kadınlarla dayanışma çağrısı

Manisa'da Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği, Taliban şiddetine karşı Afgan kadınlarının yanında olduklarını söyleyerek dayanışma çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Sayed Khodaiberdi Sadat/AA

Paylaş

Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği, Afganistan’daki Taliban şiddetine karşı Afgan kadınlarının yanında olduklarını söyleyerek dayanışma çağrısı yaptı. Akhisar’daki Necdi Şentürk Parkı Kadın El Emeği Pazarı’nda gerçekleşen basın açıklamasını dernek adına Dudu Yiğit okudu.

Yiğit, Afgan kadınlarının geçmişten bugüne yaşadıkları her sorunun ABD’nin Afganistan’da jandarmalığa soyunmasının, Türkiye hükümetinin de kadın düşmanı gruplara verdiği desteğin sonucu olduğunu belirtti. AKP hükümetinin ülke içinde ve dışında selefi Taliban ve benzeri gruplarla işbirliğini derhal bırakması gerektiğini ifade eden Yiğit, Afganistan’da da Türkiye’de de kadınların özgürlüğünün ve eşitliğinin ancak laiklik mücadelesiyle mümkün olduğunu vurguladı.

“VERGİLERİMİZİN KADIN DÜŞMANI GRUPLARA AKTARILMASINI İSTEMİYORUZ”

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme nedeninin hükümetin selefi ve benzeri gruplarla olan işbirliği olduğunu vurgulayan Yiğit, Afganistanlı kadınların yüz yüze olduğu yasakları hatırlattı.

Yiğit, “8 Mart Kadın Dayanışma Derneği olarak, Taliban’la işbirliği ya da uzlaşma anlamına gelen her türlü yaklaşıma karşı hükümeti uyarıyoruz; biz kadınların vergilerinin kadın düşmanı gruplara aktarılmasını istemiyoruz” dedi.

Açıklama, “Tüm dünya halkları kardeştir”, “Tüm dünya kadınları kardeşimizdir, Taliban kardeşimiz değildir”, “Savaşa hayır, barış istiyoruz” sloganlarıyla sonlandı. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanlığı, Boğaziçi öğrencilerinin tutuklanmasına dair "hukuka uygun" dedi

SONRAKİ HABER

Van’da eylem yasağı 5 yıldır sürüyor: Açıklama yapmak güvenlik problemi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa