19 Ağustos 2021 04:40

Rize'de bazı taşınmazlar TOKİ eliyle acele kamulaştırılacak

Rize'de meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle bölgede ihtiyaç duyulan yapılaşma gerekçesiyle bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Rize'de bazı taşınmazlar TOKİ eliyle acele kamulaştırılacak

Fotoğraf: Evrensel

Rize'de meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle bölgede ihtiyaç duyulan yapılaşma gerekçesiyle bazı taşınmazlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırılacak. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Rize'nin merkez ilçeye bağlı Muradiye beldesi ile Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesi ve Yenipazar mahallesi sınırları içerisinde bulunan özel mülkiyete konu bazı taşınmazlar, bölgede meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle yapılaşmanın gerçekleştirilmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırılacak.

NEMRUT KALDERASI KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ

Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucu, Cumhurbaşkanı kararıyla kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

İzmir'in Çiğli ve Menemen ilçeleri sınırları içerisinde bulunan bölge Cumhurbaşkanı kararıyla "Homa Dalyanı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" olarak belirlendi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et