19 Ağustos 2021 05:29

Taliban: Demokratik sistem olmayacak, şeriat uygulanacak

Taliban sözcüsü Haşimi, "Afganistan'da ne tür bir siyasal sistem uygulayacağımızı tartışmayacağız çünkü bu çok açık, şeriat" dedi, kız çocukların okula gitmesine ulemaların karar vereceğini söyledi.

Fotoğraf: Mir Ahmad Firooz Mashoof/AA

Paylaş

Taliban sözcüsü Waheedullah Haşimi, "Ülkemizde demokratik sistem olmayacak. Afganistan'da nasıl bir siyasi sistem uygulamamız gerektiğini tartışmayacağız çünkü bu açık. Bu şeriat kanunu ve o kadar" dedi.

Taliban sözcüsü Waheedullah Haşimi, Reuters'a yaptığı açıklamalarda Afganistan'ın büyük ihtimalle Taliban konseyi tarafından yönetileceğini ve konseyin başında Hibetullah Ahundzade'nin bulunmasının beklendiğini söyledi. Taliban'ın bu hafta yeni yönetim sistemi üzerine görüşmek için bir araya geleceği belirtildi. Haşimi, "Demokratik sistem hiç olmayacak çünkü ülkemizde bunun bir tabanı yok. Afganistan'da ne tür bir siyasal sistem uygulayacağımızı tartışmayacağız çünkü bu çok açık, şeriat" dedi.

"KIZLARIN OKULA GİTMESİNE İZİN VERİLİP VERİLMEYECEĞİNE ULEMALAR KARAR VERECEK"

"Kızların okula gitmesine izin verilip verilmeyeceğine ulemalarımız karar verecek" diyen Haşimi, "Başörtüsü mü, burka mı yoksa peçe mi giyeceklerine de ulemalar karar verecek" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kabil'den tahliye edilen 273 Türkiye vatandaşı İstanbul'a getirildi

SONRAKİ HABER

NATO: Kabil Havalimanı'nda 12 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa