19 Ağustos 2021 06:59

Gündüz Ailesi "Adalet Turu"nda Tedik ve Çelemoğlu ailelerini ziyaret etti

Umut Gündüz’ün ailesi, “Adalet Turunun” Antalya durağında, Korkmaz Tedik ve bir erkek tarafından katledilen Sevda Çelemoğlu’nun ailelerini ziyaret etti.

Fotoğraf: Gündüz ailesi

Paylaş

Ramis SAĞLAM
Antalya

Ankara’da alkollü bir sürücünün 15 Temmuz 2020 tarihinde çarpıp kaçarak ölümüne neden olduğu bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ün ailesinin başlattığı "Adalet Turu" Antalya’da devam etti. Gündüz Ailesi Ankara Gar Katliamında yaşamını yitiren Korkmaz Tedik ve İzmir’de sevgilisi olduğu iddia edilen erkek tarafından katledilen Sevda Çelemoğlu’nun ailelerini ziyaret etti.

"ÇOCUKLARIMIZIN ACILARI, ADALET ARAYIŞIMIZDA DEVAM EDİYOR"

Gündüz Ailesinin Antalya’daki ilk Durağı Tedik Ailesi oldu. Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre ve babası Erdoğan Tedik’in karşıladığı Asuman ve Menderes Gündüz ile gerçekleşen ziyarette duygusal anlar yaşandı. Ziyaret sırasında çocuklarının acılarını paylaştıklarını söyleyen Asuman Gündüz, “Çocuklarımızın acıları, adalet arayışımızda bizimle olmaya devam ediyor. Zorlu bir süreç yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz” dedi.

Zöhre Tedik “Çocuklarımızın acısı hiç dinmeyecek” diyerek güçlü olmak gerektiğini söyledi. İki aile görüşme sırasında oğullarının anılarını ve acılarını yaşatmak için neler yapabilecekleri konuştu.

“KIZIMIN ÖLDÜRÜLMESİ KARŞISINDA TAMAMEN ÇARESİZ KALDIK”

Gündüz ailesinin Antalya’daki ikinci durağı Çelemoğlu Ailesi oldu. İzmir’de katledilen üç çocuk annesi Sevda Çelemoğlu’nun babası Adem Çelemoğlu’nun karşıladı. Menderes Gündüz, kadın cinayetlerine vurgu yaptığı konuşmasında, Çelemoğlu Ailesinin acını paylaştıklarını ifade etti. Adem Çelemoğlu ise, “Kızımın öldürülmesi karşısında tamamen çaresiz kaldık. Kızımı öldüren katil daha önce de üç ay uzaklaştırma almıştı. Üç çocuğunun gözü önünde öldürülen kızımın katilinin daha önce de kasten adam öldürme ve uyuşturucu kullanmaktan sabıkası varmış, katil tam bir suç makinasıymış” dedi.

PEDALLAR UMUT GÜNDÜZ İÇİN

Gündüz Ailesinin bir sonraki durağı Muğla Ortaca’da faaliyet gösteren HürPedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği oldu. Dernek Başkanı Sevgi Kirak ve yönetim kurulunun karşıladığı ziyaret sırasında konuşan Menderes Gündüz, “Hürpedal’a oğlumuz Umut’un duruşmasına gelerek bizi ilk andan itibaren yalnız bırakmayıp desteklediniz için çok teşekkür ederiz” dedi. Dernek adına konuşan Sevgi Kirak da “Bisikletli ölümlere neden olan sürücülerinin cezasız kalmaması gerekir” dedi.  

Adalet Turu’nu Muğla’daki ziyaretlerle devam edecek.  

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden düzmece ihale

SONRAKİ HABER

Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk’ten 'Milli Görüş Hareketi lideri' imzalı açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa