19 Ağustos 2021 08:25

Ercüment Akdeniz: Yıkım ve talan düzenine karşı yerli ve göçmen işçiler birleşmeli

Denizli'de işçilerle bir araya gelen EMEP Genel Başkan Akdeniz, “Yıkım ve talan düzeninden kurtulmak şart. Bu kentte yerlisiyle, göçmeniyle bütün işçiler ortak hak mücadelesinde birleşmeli” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Denizli'de farklı iş kollarında çalışan işçi ve emekçilerle bir araya geldi. Yangından etkilenen Aydın ve Muğla’daki gezisinden izlenimlerini paylaşan Akdeniz ayrıca göç ve mülteci işçilerin durumuna ilişkin de konuştu. Şirketlerin talan planlarına karşı halkın ortak mücadelesine vurgu yapan Akdeniz, “Yıkım ve talan düzeninden kurtulmak şart. Bu kentte yerlisiyle, göçmeniyle bütün işçiler ortak hak mücadelesinde birleşmeli” dedi.

"DOĞA İÇİN, YAŞAM HAKKI İÇİN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR" 

Yağma ve talan politikaları ile Türkiye'nin savunma sisteminin çökertildiğini söyleyen Akdeniz, "Küresel iklim değişikliği daha kötü boyutlara gidiyor. Biz bu yangınların kat be kat fazlasını hem Türkiye'de hem dünyada maalesef göreceğiz. Tedbirler sermaye düzeninin restorasyonu ile olacak bir mesele değil. Doğal afet önleme sistemi kurmamız gerekiyor. Biz bunun işçi emekçi iktidarında, halk egemenliği iktidarında kurulabileceğini düşünüyoruz. Buna ihtiyacımız var. İnsanlarımız aç, daha kötüye gidiyor ama sadece insanlar için değil doğa için, yaşam hakkı için de bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Kapitalizmden, barbarlıktan bizim dünyayı kurtarmamız gerekiyor" dedi. 

"DOĞRU SLOGAN 'AKP'NİN GÖÇ POLİTİKALARINI İSTEMİYORUM' OLMALIDIR"

Göç ve mülteciler konusuna ilişkin de değerlendirmelerini paylaşan Akdeniz, "Nasıl Avrupa’da mülteci düşmanlığı varsa burada da mülteci düşmanlığı üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. Bu Türkiye'nin fay hatlarıyla oynamaktır. Toplumun sinir uçlarına dokunmaktır. Türkiye'de üç tane büyük linç dalgası oldu. Ankara Altındağ dördüncü büyük dalganın başlangıcıdır" diye konuştu. 

“Sessiz işgale hayır, mülteci istemiyorum” sloganını da eleştiren Akdeniz, "Böyle slogan olmaz. Bunun doğrusu 'AKP'nin göç politikasını istemiyorum, Birleşmiş Milletlerin göç politikasını istemiyorum' olmalıdır" diye vurguladı.

Akdeniz, Afganistan gündemine ilişkin de görüşlerini paylaşarak çözüm önerilerini sundu. Akdeniz son olarak, emekçileri işçi enternasyonalizmini savunmaya ve sınıf mücadelesine kazanma çağrısı yaptı. (Denizli/EVRENSEL)

EMEP Genel Başkan Ercüment Akdeniz, Denizli'de işçilerle bir araya geldi

Reklam