19 Ağustos 2021 16:13

Eğitim Sen ve veli dernekleri yüz yüze eğitim için imza topladı

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube, Veli-Der ve Öv-Der, okulların kesintisiz biçimde açılması için imza topladı.

Aliağa'da açılan imza standı | Fotoğraf: Eren Saran/Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube, Veli-Der ve Öv-Der, yüz yüze eğitimin koşullarının hazırlanarak okulların kesintisiz biçimde açılmasına yönelik Karşıyaka çarşı girişine imza standı açarak bildiri dağıttı.

Yapılan açıklamada, eğitime yeterli bütçenin ayrılmadığı ifade edilirken, “Özellikle bu süreçte zaten eşitsiz olan eğitime ulaşma olanakları ana dili Türkçe olmayan göçmen çocukları ve engelli çocukların eğitime ulaşmaları eşitsizliği iyice derinleşmiştir” denildi.

“EĞİTİM KAMUSAL BİR HAKTIR”

Bütün tedbirler alınarak yüz yüze eğitime bir an önce geçilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Eğitim hakkı mağduriyetinin bugün geldiğimiz noktada yaşam hakkı mağduriyetine dönüşme tehlikesi olduğunu da belirtmek istiyoruz. Mücadelemiz eğitimin piyasanın insafına bırakılmaması, kamusal bir hak olduğunun yeniden hatırlanması içindir” ifadelerine yer verildi.

“TÜM TEDBİRLER ALINSIN, YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLASIN”

Eğitim Sen Aliağa Temsilciliği ise, Demokrasi Meydanı'nda açtıkları imza standı ile okulların tüm tedbirler alınarak açılmasını talep etti.

Sağlık ve eğitimin toplum için çözüm bekleyen sorunlara dönüştüğünü söyleyen Eğitim Sen Aliağa Temsilciliği, "Tüm tedbirler alınsın, yüz yüze eğitim başlasın" diyerek imza topladı.

Eğitim Sen Aliağa Temsilciliği adına basına açıklama yapan Hüseyin Akyıldız, "İktidarın gerekli stratejiden, planlamadan ve niyetten yoksun olması milyonlarca öğrencinin eğitimden kopmasına yol açmıştır" diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM HAKKI İÇİNDİR”

Bütün tedbirler alınarak ve bu tedbirler için gerekli bütçe, kadro ve diğer tüm hazırlıklar yapılarak yüz yüze eğitime bir an önce geçilmesi gerektiğini savunan Akyıldız, "Mücadelemiz aslında öğretmenlik mesleğinin itibarı, statüsü, toplumsal değeri ve daha da önemlisi öğrencilerimizin eğitim hakkı içindir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle günlük can kaybı artıyor: 216 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İmbat Madencilik işçileri idari cezalara karşı işletme önünde eylem başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa