20 Ağustos 2021 08:31

Futura Form işçilerinin ödenmeyen ücretleri için üretimi durdurma eylemi devam ediyor

Futura Form'da çalışan işçilerin ödenmeyen ücretleri için üretimi durdurma eylemi devam ediyor: "Patron eylemleri bölmek için işçileri yıllık izine zorluyor. Buna müsaade etmeyeceğiz"

Futura Form girişi | Görsel: Google Maps

Paylaş

Gebze’de bulunan Futura Form’da çalışan işçiler, “Patron eylemleri bölmek ve sonlandırmak için işçileri yıllık izine zorluyor. Yıllık izindeyken işçileri tek tek ikna etmeye çalışacaklar. Ancak biz buna müsaade etmeyeceğiz. Yaşam şartlarının zorlaştığı böylesi zamanda üç ay maaş alamadık. Maaşları yatırıp huzurluca üretime devam etmemiz yerine ayak oyunları oynanıyor" dedi.

Fabrikada kalıpların başka yere taşındığını da ifade eden işçiler, “Üretimi başka yere taşıyarak eylemimizi boşa düşürmek istiyorlar. Ancak biz haklarımızı alana kadar devam edeceğiz. Üretim olmayacak gerekirse kapılarının önünde yatarız” dedi.

Futura Form'da çalışan işçiler 18 Ağustos'ta iki aylık ücretleri ödenmediği için üretimi durdurmuştu. Futura Form Genel Müdürü Ali Cüneyt Sayın 2020'de Katar’da stratejik ortaklığıyla beraber 1.7 milyar dolarlık iş yaptıklarını, Almanya'da çok önemli bir şirketin arıtma tesisine pervane üretiminde yılda 500 milyon liralık pervane ihraç ettiklerini açıklamıştı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 ay önce "750 Delta varyantı" var diyen Koca, "Delta varyantı yüzde 90’ı geçti" dedi

SONRAKİ HABER

Taliban Sözcüsü: Türkiye ile iş birliği yapmak istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa