20 Ağustos 2021 10:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefetin Afgan göçü için söylediği rakam yalan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de şu an 300 bin Afgan göçmen söz konusu. Maalesef ana muhalefetin de muhalefetin de söylediği bu rakamların hepsi yalandır" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Afganistan'dan Türkiye'ye 1,5 milyon mültecinin geldiği iddiasına ilişkin konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de şu an 300 bin Afgan göçmen söz konusu. Maalesef ana muhalefetin de muhalefetin de söylediği bu rakamların hepsi yalandır" dedi.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de şu an 300 bin Afgan göçmen söz konusu. Maalesef ana muhalefetin de muhalefetin de söylediği bu rakamların hepsi yalandır" diye konuştu.

"Afganistan'a tüm imkanlarımızla gerek altyapı gerek üstyapı noktasında gereken gayreti gösterdik, halen de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Erdoğan, "Gerekirse Taliban'la da görüşmeler yapabiliriz, ortada bir vaka, gerçek var ve bu konuyla ilgili kapı çalındığında kapımızı açar görüşmelerimizi yaparız" dedi. Erdoğan, muhalefetin mülteci anlaşması iddiasına ilişkin olarak, "ABD sığınmacı anlaşmasını yalanladığı halde bunlar hâlâ konuşuyor. Yanlarında yalan makinesi var. Habire yalan söylüyorlar" dedi.

Erdoğan, "Bütün felaketlerde dayanışma yok, yalan var. Dürüst olun. Milleti yalanla bir yerlere taşıyacağınızı zannetmeyin" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar bilgisayar oyunlarında ilerledi, eğitim hak getire

SONRAKİ HABER

Unilever işçileri: İşyeri temsilcisine muhalif olan işçiler işten atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa