20 Ağustos 2021 20:22

Boğaziçi Üniversitesi'ne bu kez de Mehmet Naci İnci kayyum rektör olarak atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Fotoğraf: Mürsel Ç.

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. Boğaziçi Üniversitesinin ikinci kayyum rektörü olan İnci, ilk kayyum rektör olan ve üniversitenin direnişi sonucu görevden alınmak zorunda kalınan Melih Bulu'nun yardımcısı idi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. Kararda "Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Mehmet Naci İNCİ atanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri, Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından rektör adayları arasında yaptıkları oylamada A.C. Cem Say, Mehmet Burçin Ünlü ve Mine Eder'i rektör adayı olarak belirlemişti. Boğaziçi bileşenleri, bu oylamada Mehmet Naci İnci için karşı oy kullanmıştı.

Ayrıca aynı atama kararında Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Mustafa Kurt'un atandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Siyaset Bilimci Arzu Yılmaz: ABD Afganistan’dan çıkarken pimi çekilmiş bomba bıraktı

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimde uygulanacak tedbirleri açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa