21 Ağustos 2021 09:31
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2021 15:30

Heybeliada'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Heybeliada'da çıkan orman yangını helikopter ve itfaiye ekipleri ile müdahalesi sonrası kontrol altına alındı.

Fotoğraf: Metin Tokgöz/AA

Paylaş

Heybeliada'da Heybeliada Kuleli Köşk mevkisindeki ormanlık alanda çıkan orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. 

Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle 13.07 sıralarında orman yangını çıktı. Orman Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamaya göre yangına ilk müdahale saat 13.10'da yapıldı. OGM yangına 4 uçak, 5 helikopter, 5 arazözle müdahale edildiğini belirtti.

Kartal ve Maltepe itfaiye ekipleri de adaya yönlendirildi. Yangını söndürmeye vatandaşlar da su taşıyarak katkı sundu. 

ERDEM GÜL: ÇOK UZARSA YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETME RİSKİ VAR

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yangın sürerken yaptığı açıklamada, yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini, çalışmalara gönüllü kuruluşlar ve halkın da destek verdiğini söyledi. Gül "Yangın yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nin bulunduğu bölgede ancak o noktaya sıçraması beklenmiyor. Yerleşim yerlerine sıçrama riski yok. Yaralanan ya da dumandan etkilenen yok. Bütün kurumlar yangını söndürmek için ekip gönderdi. Piknik yapılan bir bölge. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor" dedi.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır." denildi. 

İMAMOĞLU: KONTROL ALTINA ALINDI

Sosyal medya hesabından son durum hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "#Heybeliada’daki yangın kontrol altına alındı. İstanbul İtfaiyemize, Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Adalar sakinlerine yoğun çabaları için teşekkürler. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Ekipler bölgedeki kontrol ve tespitlerine devam edecekler" dedi.

2 İTFAİYECİ HASTANEYE KALDIRILDI

DHA’nın aktardığına göre orman yangınına müdahale ederken dumandan etkilenen 2 itfaiye işçisi tekneyle Maltepe Sahili'ne getirildi. İtfaiyeciler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KIYI EMNİYETİ YURTTAŞLARI TAHLİYE ETTİ

Öte yandan Heybeliada'ya Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler sevk edildi. KEGM-3 botu, bölgedeki yurttaşların tahliyesini gerçekleştirdi. NENE HATUN gemisi ve KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada Heybeliada'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Heybeliada'daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul'umuza geçmiş olsun" dedi.

VATANDAŞLAR YARDIMA KOŞTU

Yardıma koşan vatandaşlar da su taşıyarak yangın söndürme ekiplerine destek verdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Sertel faizsiz ev mağdurları için Meclis araştırması istedi

SONRAKİ HABER

Uzman Dr. Toker: Aşılama programı sonrası sağlık çalışanlarında vefat haberi almadık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa