21 Ağustos 2021 15:09

İzmir Demir Çelik’in hurda deposunda yangın çıktı

İzmir Aliağa'da İzmir Demir Çelik'in liman içindeki hurda depolama alanında yangın çıktı.

Fotoğraf: Bahadır Doğutürk

Reklam

Aliağa ağır sanayi bölgesi Foça, Aliağa ve Menemen halkı için çevre tehdidi oluşturmayı sürdürüyor. Dana önce PETKİM, TÜPRAŞ tesisleri bacalarından çıkan ve Aliağa’dan Foça’ya kadar yayılarak bölge halkını rahatsız eden dumanlar bu sefer İzmir Demir Çelik (İDÇ) tesislerine ait liman ve depolama bölgesinden ortaya çıktı.

Demir Çelik tesislerine ait, yöre halkının şikayetlerine de konu olan hurda ve cürufların depolandığı Foça Gölyüzü mevkiindeki atık depolama alanında yangın çıktı. Sabah saatlerinde yoğun bir duman ve koku yayarak başlayan yangın saat 17.00 olmasına rağmen söndürülemedi.

Kontrol altına alınamayan yangın bölgedeki şiddetli rüzgârın da etkisiyle çevresindeki zeytinlik alana sıçradı. İtfaiye müdahalesi ile kontrol altına alınmaya çalışılan yangının çevreye ne tür zehirli atıklar yaydı bilinmiyor.

Akşam saatleri olmasına rağmen şirket ve kamu yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yaptı.

Öte yandan perşembe günü İDÇ’nin çelikhanede bir iş cinayeti oldu. Yaşanan kazada çelikhane işletmesinde taşeron şirkete ait iş makinası bir işçiyi ezmiş, işçi kurtulamamıştı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam