22 Ağustos 2021 04:11

Akdeniz: Şovenizm emekçilerin öfkesini mültecilere yöneltiyor, buna engel olmalıyız

Körfez ilçe binasının açılışında konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Şovenizm emekçilerin öfkesini mültecilere yöneltiyor, Altındağ'da gördüğümüz budur ve buna engel olmalıyız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Kocaeli'de Körfez ilçe binasının açılışında yaptığı konuşmada "Şovenizm emekçilerin öfkesini mültecilere yöneltiyor, Altındağ'da gördüğümüz tam olarak budur ve biz buna engel olmalıyız" dedi.

EMEP Körfez ilçe binası, dün öğle saatlerinde gerçekleşen etkinlikle açıldı.

"İLÇEDE BİR HAFTADA 3 GENÇ İNTİHAR ETTİ"

Açılışta konuşan EMEP Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz, ilçenin işsizliğin ve yoksulluğun en yoğun olduğu ilçelerden biri olduğunu söyledi. Nisan ayında Körfez'de bir haftada üç gencin intihar ettiğini hatırlatan Korkmaz, "Gençlerin gelecek kaygısı ve uyuşturucu batağına saplandığı; çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden İsmail Devrim gibi binlerce emekçinin yoksullukla boğuştugu bu ilçede partimiz hem bu karanlığa karşı mücadele etmeye çalışıyor hem de insanca yaşanabilir bir dünya için bütün emekçileri mücadeleye çağırıyor" dedi.

AKDENİZ: TEK ADAM YÖNETİMİNİ ALAŞAĞI ETMEK ZORUNDAYIZ

Yaklaşık bir haftadır EMEP Ege Bölge Komitesiyle yangın bölgelerinde incelemelerde bulunan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, konuşmasında izlenimlerini şöyle aktardı:

"Devlet oradan çekilmiş, ana akım medya çekilmiş, halk sahipsiz, muhattap bulamıyor… Sel felaketinin yaşandığı yerlerde de aynı durum söz konusu. Halk nakarat dinlemek istemiyor, techizat ve gıda var ama koordine edecek akıl yok. Her şey tek adama bağlı. Kapitalizm yurdun dört bir yanında tahribatlar yaratıyor, halkın örgütlü mücadelesinin olmadığı her yerde doğal afetler faciaya dönüşür, talana dönüşür. Bu nedenle bu yağma, rant düzenini ve onun sürdürücüsü tek adam yönetimini alaşağı etmek zorundayız."

"GÖÇ MESELESİ TURNUSOL KAĞIDIDIR"

Konuşmasında Afganistan'da yaşanan grlişmelere de değinen Akdeniz, göç sorununın emperyalist politikaların bir sonucu olduğunu söyledi.

"Ülkemde mülteci istemiyorum" sloganına değinen Akdeniz "Doğru slogan AKP'nin mülteci politikasını istemiyorumdur. Göç meselesinde alınan tutum, bu memleketin emek ve demokrasi güçleri açısından turnusol kağıdıdır. Şovenizm emekçilerin öfkesini mültecilere yöneltiyor, Altındağ'da gördüğümüz tam olarak budur ve biz buna engel olmalıyız" dedi.

Açılışa Ercüment Akdeniz'in yanı sıra EMEP GYK Üyesi Tarık Erkan, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, HDP İlçe Başkanı İlhami Demir, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, BES Şube Başkanı Yeliz Karstarlı, Eğitim Sen Şube Yöneticisi Ömer Furkan Özdemir, Emekli Sen Şube Başkanı Ali Oral ile EMEP ilçe yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Konuşmaların ardından ilçe binasının açılışı gerçekleştirildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meksika'da Grace tropik fırtınası nedeniyle en az 8 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde sağanak bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa