23 Ağustos 2021 10:39

2017 yılında fiilen kapanan Gaziantepspor Kulübünün işçileri hakkını istiyor

Kapanan Gaziantepspor Kulübünde çalışan ve içeride kalan aylıklarını ve tazminatlarını alamayan işçiler basın açıklaması yaptı: Hakkımız nerede?

Gaziantepspor işçilerinin basın açıklaması | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

2017 yılında fiili olarak kapanan ve 40’a yakın işçiyi işten atan Gaziantepspor Kulübü tesisleri önünde işçiler, içeride kalan aylıkları ve tazminatları için basın açıklaması yaptı. Kulübe ait 85 dönüm arazi üzerine kurulu Celal Doğan Tesisleri, belediye meclisi tarafından Antep’in ve Türkiye’nin en zengin ailelerinden Konukoğlu’na satıldı. Ellerinde mahkeme kararı olan işçiler toplam alacaklarının 4 milyon lira civarında olduğunu, satılan araziden elde edilen gelirin bu miktarın çok üzerinde olduğunu söyledi. İşçiler hakları için sonuna kadar mücadele edeceklerini söylerken, eylemlerini duymazdan gelen yerel basına da tepki gösterdi.

“ÇALDIĞIMIZ KAPILAR YÜZÜMÜZE KAPANDI”

Açıklamayı okuyan Ayşegül Çelebi, alacakları için muhatap bulamadıklarını belirterek, yetkililerin kapılarını çaldıklarını ancak bütün kapıların yüzlerine kapandığını söyledi.

Gaziantepspor’a ait Celal Doğan Tesislerinin geçtiğimiz günlerde imara açıldığını dile getiren Çelebi, “85 dönüm araziyi imara açtılar. Madem bu arazi imara açıldı biz eski çalışanlar olarak emeğimizin karşılığını Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin’den talep ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“ÇOCUĞUMU GÖRMEDEN ÇALIŞTIM”

Açıklamanın ardından konuşan Gaziantepspor’un eski işçilerinden Halil Yakut, senelerce kulübe emek harcadıklarını ancak şu an mağdur olduklarını söyledi. İşçilerin her birinin dört, beş çocuğunun olduğunu dile getiren Yakut, “Çocuklarımız perişan. Yerel gazetelere ve bütün medyaya sesleniyoruz, bu sessizlik nedir, neden bize sahip çıkmıyorlar?​” diye sordu.

Halil Yakut’un ardından söz alan 28 yıllık Gaziantepspor işçisi Nizamettin Kurt, “Ben çocuğumu görmeden, yaz kış demeden bu takıma görev yaptım. Ama şu an durum çok kötü. Biz hakkımızı istiyoruz. Ben gecemi gündüzüme kattım ama sonuç, dört senedir hakkımızı alamadık” dedi.

“EN AZ ÇALIŞAN ON SENELİK”

Nizamettin Kurt’un ardından konuşan Mustafa Öztürk, vali ve belediye başkanlarının kul hakkından bahsettiklerini ancak kendilerine sahip çıkılmadığını aktardı. Öztürk’ten sonra Gaziantepspor’da 17 sene çalışan Osman Yıldırım konuştu. Yıldırım, Gaziantepspor’da en az çalışan işçinin 10 senelik olduğunu söyledi. İşçilerin emeğinin yok edildiğini vurgulayan Yıldırım, alacaklarının SGK’ye aktarıldığını dile getirdi. Yıldırım, belediye başkanlarına, “Hakkımız nerede” sorusunu yöneltti.

“KİMSE SADAKA İSTEMİYOR”

İşçilerin eylemine DİSK Tekstil de destek verdi. İşçilerden sonra söz alan DİSK Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, yıllarca kulübe emek veren işçilerin kulübünün kapanmasının ardından ortada bırakıldığını belirtti. İşçilerin 5 milyon liraya yakın kulüpten alacaklarının olduğunu söyleyen Türkmen, “Kimse burada sadaka istemiyor. Bu işçilerin hepsi bu kulüpte hak ettikleri emeklerinin karşılığını istiyorlar. Üstelik mahkeme kararıyla ödeme emri çıkmış alacaklarını istiyorlar ama şu koca kentte bir muhatap bulamıyorlar” dedi.

“BU KENTİN PATRONU MEŞHUR AMA İŞÇİSİ DEĞERSİZ”

Basından, kenti yönetenlerin mazlum insanlara nasıl yardım ettiklerine dair poz verdiklerini gördüklerini aktaran Türkmen, “Her gün gösteri amaçlı yardım haberleri okuyoruz. Bu kentin valisi, belediye başkanı, canı istediğinde Antep’in büyük büyük patronlarına arazileri nasıl peşkeş çektiklerini, orayı burayı nasıl imara açtıklarını hepimiz biliyoruz ama sıra işçilere geldiğinde işçiler muhatap bulamıyor. Bu kentin patronu meşhur, Konukoğlu’su meşhur, baklavası meşhur, her şeyi meşhur ama bu kentin patronlarını Türkiye’nin ve dünyanın en zenginleri listesine sokan, gece gündüz çalışan işçilere sıra gelince kentin en değersizi onlar oluyor. Bu kulüp çalışırken, Antep Valiliğinin, Antep Belediyesinin prim adı altında bu kulübe para aktardıklarını biliyoruz” dedi.

“ZENGİNLERİN HER ŞEYE PARASI VAR AMA İŞÇİYE DÜŞMANLAR”

Gaziantepspor’un kapanmasının ardından Gazişehir FK’nin kurulduğunu söyleyen Türkmen, Kulüp Başkanının Akınalbella Terlik Fabrikasının patronu Cevdet Akınal olduğunu söyledi.

Gazişehir FK’nin milyon dolarlık tranfserler yapıtığını dile getiren Türkmen, “Akınalbella Fabrikasında ise on yıl çalışan bir işçiyi sendikalı olduğu için tazminatsız kapı önüne koydular. Bu kentin patronlarının zenginlerinin futbolcuya, ranta, her şeye parası var ama sıra işçiye gelince emeğe düşmanlar, hakka düşmanlar” ifadelerini kullandı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İTO: İzmir'de farklı koronavirüs suşları saptadık ama Bakanlık sonuçları açıklamıyor

SONRAKİ HABER

‘Savaş suçlusu’ Tony Blair hâlâ işgali savunuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa