24 Ağustos 2021 04:21
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ağustos 2021 12:20

Kazdağları'nda iki gündür süren orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Kazdağları Milli Parkı'nda çıkan orman yangınına bugün de havadan müdahale edildi. Bakan Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Kazdağları'nda yangın çıkan bölgeye helikopterle müdahale | Fotoğraf: Burak Akay/AA

Paylaş

Kazdağları'nın eteklerinde bulunan Kavurmacılar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangına bugün de müdahale edildi. Bakan Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce söndürme çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildi. Arazinin sarp olması ve dar patikalar nedeniyle iş makineleri ile yol açılarak ekiplerin geçişi sağlandı.

Edremit Koca Seyit Havalimanı'ndan havalanan helikopterler de çalışmaya katıldı. Helikopterler, Kızılkeçili Mahallesi mevkisinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait havuzdan su alarak yangına müdahale edildi.

Çalışmalara, AFAD, itfaiye, jandarma, emniyet, UMKE ve sağlık ekipleri de destek veriyor.

"SOĞUTMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Balıkesir Edremit yangını bugün saat 11.30 itibarıyla kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

Kazdağları'nın eteklerinde bulunan Kavurmacılar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. Alevlere ilk müdahale havadan helikopter ve uçaklarla yapıldı. Yangın çıkan arazinin sarp olması ve dar patikalar nedeniyle yerden yürütülecek çalışma için ekipler, olay yerine güçlükle ulaşabildi. İş makineleriyle yol açılarak ekiplerin geçişi sağlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da ambalaj atölyesinde çıkan yangın söndürüldü

SONRAKİ HABER

Heybeliada'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa