24 Ağustos 2021 12:08

Erdoğan’dan partisine mesaj: Önce kendi içimizde birliğimizi güçlendirmeliyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan 2023 seçimlerini işaret etti, partisine seslendi: Önce kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz.

Tayyip Erdoğan | TCCB/Murat Çetinmühürdar / AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasında, 2023 seçimlerine işaret eden Erdoğan, "Türkiye’yi kendi ülkesinin ve milletin felaketinden medet uman bir zihniyetin eline bırakamayız" ifadelerini kullandı.

Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde MHP lideri Devlet Bahçeli ile Ahlat'a gideceğini söyleyen Erdoğan Doğu Karadeniz’den programlarına devam edeceklerini belirtti.

“MERKEZ BANKASI REZERVLERİMİZ 109 MİLYAR DOLAR”

Erdoğan ayrıca, “Merkez Bankası rezervlerimiz şu an itibariyle 109 milyar dolar seviyesindedir” açıklamasında bulundu.

Erdoğan “Yaşadığımız afetlerin ve benzeri krizlerin süratle üstesinden gelebiliyor, başkaları gibi ciddi savrulmalarla karşılaşmıyoruz” dedi.

Eğitim bütçesi açıklayan Erdoğan, “Eğitimde 2002 yılında bütçemiz 10,3 milyar lira iken 2021 bütçemiz 2 bin 12 milyar liraya ulaştı. Bugüne kadar 693 bin yeni öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Eğitim kademelerini 4+4+4 yaparak zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. 44 farklı ülkede 349 okul, yüksek öğretim kurumu, 42 yurt ile eğitim öğretim faaliyetleri yürütüyoruz” bilgisini paylaştı.

“Savunma sanayi projelerimizin bütçesi 75 milyar dolara ulaştı” diyen Erdoğan, “Sanayi ve teknolojide organize sanayi bölge sayısını 325'e çıkardık. 79 teknopark kurduk. Milli uzay programımızı belirledik. 2023 yılında kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz. Enerjide toplam kurulu gücümüzü 98 bin 162 megavata yükselttik. TANAP'ı ve Türk Akımı'nı tamamladık. Karadeniz-Sakarya havzasında Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp toplam 540 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettik” ifadelerini kullandı.

Kamuoyuyla paylaşılan bir kanıt olmamasına rağmen Erdoğan, “Yangınların bir kısmında PKK terör örgütünün sabotajı olsa da” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerine ilişkin partisine mesaj verdi. "Gece gündüz çalışmamız gerekiyor" diyen Erdoğan, "Önce kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeli, hep sahada olmalıyız" ifadelerini kullandı.

“ÖNCE KENDİ İÇİMİZDE BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

2023 seçimleri için partisine mesaj veren Erdoğan, "Türkiye'yi kendi ülkesinin ve milletin felaketinden medet uman bir zihniyetin eline bırakamayız. Böyle bir vebali, böyle bir sorumluluğu üstlenebilecek hiçbir arkadaşımın olmadığına inanıyorum. Bunun için 2023 Haziran'ına kadar gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Önce kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeli; buradan aldığımız enerjiyle milletimizin tamamının gönlünü kazanacak şekilde hep sahada olmalıyız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İkitelli Masko Sanayi Sitesi'nde bir bina çöktü

SONRAKİ HABER

Kabil'deki havalimanının giriş kapısında 4 Afgan askeri öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa