24 Ağustos 2021 12:23

Dikili Çukuralan Altın Madeni için verilen "ÇED olumlu" kararı iptal edildi

Dikili Çukuralan Altın Madeninin 3. Kapasite Artırımı Projesi’ne ilişkin verilen ÇED olumlu kararının iptali, Danıştay 6. Dairesi tarafından onanarak kesinleşti.

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Reklam

İzmir Dikili’de faaliyet gösteren Çukuralan Altın Madeninin 3. Kapasite Artırımı Projesi’ne ilişkin verilen ÇED olumlu kararının iptali, Danıştay 6. Dairesi tarafından onanarak kesinleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği "ÇED olumlu" kararı, maden alanındaki kapasite artırımının çevre ve ekolojik dengeyi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle 2019’da İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Davanın müdahili olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kararın sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Soyer, “Tarım alanlarımızı ve su kaynaklarımızı korumak için her alanda mücadele edeceğiz, elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Gıdamıza da suyumuza da sahip çıkacağız” dedi.

Bu kararın Dikili ve çevre ilçeler için önemli bir kazanım olduğunu belirten Soyer, “Bir ÇED olumlu kararı iptal oluyor ama arkasından yenisi geliyor. Bu yüzden 2021 yılında yeni bir dava daha açtık. Şehrimizde insanların ve tüm diğer canlıların yaşam hakkını korumak, doğayla uyumlu bir kent tasarlamak en önemli önceliklerimiz arasında” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam