24 Ağustos 2021 15:22

"Ayla ve Müslüm'ün Yapımcısı"nın yeni hedefi Neşet Ertaş

"Ayla", "Müslüm" ve "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu'nun yeni hedefi Neşet Ertaş.

Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği filmi, "Vizontele", "Gora" ve "Aşk Tesadüfleri Sever" filmlerinin yönetmeni Ömer Faruk Sorak yönetecek.

Film, Prof. Erol Parlak'ın Neşet Ertaş ile röportajı, görüşmeleri ve sadece Ertaş’ın değil, Abdal kültür ve geleneğini de aktardığı "Garip Bülbül, Neşet Ertaş" adlı iki ciltlik kitabından sinemaya uyarlanacak.

Senaryosunu Fulya Özcan ve Mert Dikmen’in kaleme aldığı yapımın müziklerini Yıldıray Gürgen hazırlayacak.

Filmde Neşet Ertaş'ı, abdal geleneğini sürdüren iki ozan canlandıracak. Bektaş Dolu, Ertaş'ın gençlik dönemini, Ramazan Bağgül ise Almanya’dan Türkiye’ye kadar olan dönemini oynayacak.​​​​​​​ (KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et