25 Ağustos 2021 08:00

Kampta aklımdaki sorulara yanıt buldum

Kamptan çok şey öğrenerek ayrılıyorum ve döndüğümde öğrendiklerimi arkadaşlarıma anlatıp aynı tartışmaları onlarla da sürdürmek istiyorum.

Paylaş

Sedıl DEMİREL

Malatya

 

Bu seneki bölge kampına katılmadan önce birkaç çekincem vardı çünkü iki sene önceki ilk defa katıldığım merkezi kamp oldukça kalabalıktı, bu yüzden de fazla verim alamamıştım. Ama bu yıl kampın ortamını gördüğümde bu çekincelerim yavaş yavaş ortadan kalktı çünkü daha az kişiyle daha küçük bir alanda ister istemez daha samimi bir ortam kuruluyor ve atölyeler gibi etkinliklere daha aktif bir şekilde katılabiliyoruz.

KAMPTAN DÖNÜNCE ARKADAŞLARIMLA ÖĞRENDİKLERİMİ TARTIŞACAĞIM

Uygur Orhan hocamızın güzel şiir dinletisinden sonra, kadın mücadelesi konulu söyleşiden çok etkilendim. Üniversitemde Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Topluluğu'na katılmayı düşünüyorum çünkü üniversitelerde bu tarz topluluklar çok fazla baskı görüyorlar ve alabilecekleri bütün desteğe ihtiyaçları var. Sonuçta bir haksızlığa ses çıkarmazsanız siz de o haksızlığın bir parçası olursunuz. Bunun dışında kampın ilerleyen günlerinde Türkiye'nin durumu, dünya gündemi ve kadın mücadelesi hakkında pek çok söyleşi/panel oldu ama benim en çok ilgimi çeken arkadaşlarımızla beraber yaptığımız gazete okumaları oldu. Teknik aksaklıklardan dolayı her gün yapamamış olsak da en basitinden göçmen sorunu konusundaki aklıma takılan sorulara diğer arkadaşlar sayesinde cevap bulmuş oldum. Kamptan çok şey öğrenerek ayrılıyorum ve döndüğümde öğrendiklerimi arkadaşlarıma anlatıp aynı tartışmaları onlarla da sürdürmek istiyorum.

ÖNCEKİ HABER

Yurtta kalan selzedeleri "doktorum" diyerek muayene eden kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

İzmir'de Kovid-19 hastalarında yeni bir mutasyon görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa