25 Ağustos 2021 13:20

Uluslararası Paralimpik Komitesi: Afgan sporcular, ülke dışında güvenli bir yerde

Uluslararası Paralimpik Komitesi Sözcüsü Craig Spence, Afgan sporcular Zekiye Hudadadi ve Hüseyin Resuli'nin, Afganistan'dan çıktıklarını ve güvenli bir yerde olduklarını söyledi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları logosu

Paylaş

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Sözcüsü Craig Spence, Afgan sporcular Zekiye Hudadadi ve Hüseyin Resuli'nin ülkeden çıktıklarını ve güvenli bir yerde olduklarını söyledi.

Japonya'da dün resmi açılış töreni yapılan 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları öncesi, konuya ilişkin 19 Ağustos'ta bir açıklama yapan ve Taliban'ın kontrolü ele aldığı Afganistan'dan sporcuları güvenli bir şekilde oyunlara getirme imkanlarının bulunmadığını kaydeden Spence, Afgan sporcuların son durumuyla ilgili bilgi verdi.

"BİR DİZİ ÇABA SONUCU ÜLKELERİNDEN ÇIKTILAR"

Spence, "Tekvandocu Hudadadi ve atlet Resuli'nin Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Afganistan'ı temsil etmeleri bekleniyordu. Hükümetin hızla Taliban'ın eline geçmesi sonrası binlerce insan gibi iki sporcu da sorunla karşılaştı ve ülkelerinden çıkamamışlardı fakat bir dizi çaba sonucu ülkelerinden çıktılar" dedi.

MÜSABAKALARA KATILMAYACAKLAR

Afgan sporcuların güvenli bir yerde olduklarını belirten Spence, "Nerede olduklarını söylemek istemiyorum, bunun sporla bir ilgisi yok, insan hayatı ve güvenlikle alakası var" ifadelerini kullandı.

Sözcü Spence, Afgan sporcuların bu yılki paralimpik müsabakalarına katılamayacağını kaydetti.

Oyunlar 5 Eylül'de sona erecek. (İstanbul/AA)

ÖNCEKİ HABER

SES Samsun Şubesi: Üretimden gelen gücümüzü kullanarak 27 Ağustos’ta iş bırakıyoruz

SONRAKİ HABER

Karabük’te döküm fabrikasında üzerine ağırlık düşen İşçi Uzuntaş hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa