26 Ağustos 2021 17:10

Türkiye, İngiltere'nin seyahat kısıtlamalarında kırmızı listede kaldı

İngiltere hükümeti, uyguladığı seyahat kurallarını güncelledi. Buna göre Türkiye yine İngiltere'nin 10 gün otel karantinası uygulanan kırmızı liste ülkeleri arasındaki yerini korudu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

12 Mayıs'tan bu yana kırmızı listede olan Türkiye, üç haftada bir yapılan güncellemelerde bu listede kalmaya devam etti.

İngiltere'nin talep ettiği bazı Kovid-19 verilerinin paylaşılmaya başlanmış olması, Türkiye'nin bu listeden çıkabileceği yönündeki umutları artırmıştı.

Öte yandan; Tayland ve Karadağ'ın da pazartesi sabah saat 4'ten itibaren kırmızı listeye geçirileceği açıklandı.

Kanada, Danimarka, Finlandiya, Liechtenstein, Litvanya ve İsviçre ise turuncu listeden yeşil listeye alındı.

11 GECELİK OTEL KARANTİNASI ZORUNLULUĞU

Mevcut kurallara göre Türkiye'den İngiltere'ye yalnızca İngiliz vatandaşları ve oturma izni olanlar gidebiliyor ve 11 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyor.

Türkiye'den otel karantinasına girmeden İngiltere'ye ulaşmanın tek yolu, turuncu veya yeşil listedeki bir ülkede 10 gece geçirmek.

TÜRKİYE'NİN KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKARILMASI BEKLENİYORDU

Son günlerde Türk ve İngiliz basınında Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılma ihtimalinin olduğu belirtiliyordu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeye almasına ilişkin olarak, "Kırmızı listeden çıkma ihtimalimizin yüksek olduğu yönünde bilgiler geliyor" demişti.

PREMİER LİG'DE OYNAYAN FUTBOLCULAR MİLLİ MAÇLARA GELEMEYECEK

İngiltere Premier Lig kulüpleri, önümüzdeki ay oynanacak olan milli maçlarda, Kovid-19 kırmızı listesinde bulunan ülkelerin milli takımlarına oyuncularını göndermeme kararı almıştı.

Buna göre Türkiye A Milli Futbol Takımına Leicester City'den Çağlar Söyüncü, Watford'dan Ozan Tufan ve Brentford'dan Halil Dervişoğlu katılmayacak.

KRİTERLER NEDİR?

İngiltere, kırmızı liste uygulamasını farklı varyantların ülkeye girişini engellemek için yaptığını söylüyor.

Listeye eklenecek ya da çıkartılacak ülkeler, Biyogüvenlik Ortak Komitesi'nin belli kriterlere göre yaptığı risk değerlendirmesi sonrası belirleniyor.

Bu kriterler arasında ülkelerin farklı varyantların yayılmasına ilişkin göstergeleri, farklı varyantların İngiltere'ye geldiği ülkelerdeki durumu, farklı varyantlara ilişkin takip ve gen dizilimi türündeki verilere erişim gibi etkenler yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da okul taşıtlarında görevli personel için aşı kartı zorunluluğu getirilecek

SONRAKİ HABER

Denizli'de halk, kömür ocağı projesinin ÇED toplantısını yaptırmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa