27 Ağustos 2021 14:24

Ovacık Kaymakamı, yangın bölgesine giden Başkan Maçoğlu’nu tehdit etti

Dersim'de yangın bölgesine giden Belediye Başkanını Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Kaymakamı'nın kabul edilemez bir üslupla üzerine yürüdüğünü ve "Size sıkıntı olurum" tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim'de Ovacık ve Hozat ilçeleri arasında kalan Buzlutepe mevkiindeki orman yangını rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılıyor. Yangın bölgesine giden Belediye Başkanını Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Kaymakamı tarafından "Size sıkıntı olurum" sözleriyle tehdit edildiğini söyledi. Maçoğlu, Kaymakam'ın yanındaki korucunun da telefonuna el koymak istediğini aktardı.

Buzlutepe mevkiindeki yangın yayılıyor. Bölgede devam eden operasyon ve arazinin sarp olmasından kaynaklı ekipler müdahalede etmekte güçlük çekiyor. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, dün yangın bölgesine gidip incelemelerde bulundu.

"AĞAÇLARIMIZ VE CANLILARIMIZ YOK OLUYOR"

Yangına müdahale edilmediğini ve alevlerin yayıldığını belirten Maçoğlu, "Yangının ilerlediğini ve Buzlutepe köyüne yaklaştığını teyit ettik. Türkiye’deki bütün yangınların insanların içini nasıl acıttığını biliyoruz" dedi.

Yangına müdahale etmek istediklerini söyleyince "güvenlik" gerekçesiyle izin verilmediğini aktaran Maçoğlu, "Bu tür sarp alanda çıkan yangınlar ancak hava desteğiyle söndürülebilir. Orman Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızın denetiminde bu yangınlara müdahale edileceğini biliyoruz. Yangın alanında bütün canlıların yaşam hakkı son buluyor ve bitkiler yok oluyor. 5 kilometrelik bir alanda yangın var. Yazık günah. Hızlı bir müdahalenin yapılması lazım” diye konuştu.

KAYMAKAM'DAN TEHDİT

Dün saat 14.00 sularında bölgeye girmek istediklerini ancak Bilgeç Karakolu'ndan bölgeye sivillerin gidemeyeceği yanıtını aldıklarını söyleyen Maçoğlu, "Belediye Başkanı olduğumu söylememe rağmen bir engelleme oldu. Valilikle yapılan görüşmeler sonrasında köye gidilebiceği ancak yangın bölgesine gidilemeyeceğine dair bir izin çıkarıldı. İzin çıkmasına rağmen köye gidemedik" dedi.

Ovacık Kaymakamı tarafından tehdit edildiğini aktaran Maçoğlu, "Ovacık Kaymakamı bölgeye kendisi gelerek, gerçekten de hiç kabul edilemez bir üslupla üzerimize yürüdü ve 'Size sıkıntı olurum. Eğer köye giderseniz kaymakamlığı bırakır size sıkıntı olurum' şeklinde bölgeye girmememizi engellemeye çalıştı" dedi.

"KORUCU, TELEFONLARI ALMAYA ÇALIŞTI"

Kaymakam ile birlikte gelen bir korucunun da kendisinin ve yanıdakilerin cep telefonunlarına el koymaya çalıştığını söyleyen Maçoğlu, "Ancak bizlerin çıkışından sonra alamadı" dedi.

Maçoğlu son olarak şunları söyledi:

"Köyden yüz metre ileriye gidilirse müdahale edeceğini söyleyerek tehdit etti. Bizim derdimiz belli. Bölgemizde büyük bir yangın var ve rüzgarın etkisiyle genişleyerek devam ediyor. Buzlutepe’nin bir mezrasına yangın ulaştı. Orda bir yerleşim yok ama sürü sahipleri ve arıcılar var. Derdimiz yangının söndürülmesi. Bir güvenlik sorunu söz konusuysa Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekiplerin denetiminde biz çevreciler ve STK’lerin oraya giderek müdahale etmesi gerekiyor." (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 30 Nisan'dan önceki su borçları, 36 ay taksitle ödenebilecek

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da Ermeni kilisesi kütüphane yapıldı: "Vakfın malını geri verin"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa