29 Ağustos 2021 13:44

Koop-İş Kayseri Şubesi 14. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi

Türk-İş'e bağlı Koop-İş Sendikası Kayseri Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda, önceki dönem başkan seçilen İdris Güven yeniden seçildi ve göreve devam etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Abdullah SARIKAYA
Kayseri

Türk-İş'e bağlı Koop-İş Sendikası Kayseri Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu, Ommer Hotel’de yapıldı. 13. Genel Kurulda başkan seçilen İdris Güven yeniden seçilerek görevine devam etti.

Divan Başkanlığını Koop-İş Genel Sekreteri Metin Güney’in yaptığı genel kurulda, seçimlere tek liste halinde gidildi. Yeni yönetim kurulu İdris Güven (Başkan), Zafer Çetin, Orhan Kayhan, Hasan Açobey, Mikail Polat’dan oluştu.

Genel Kurula, Genel Başkan Eyüp Alemdar Covid-19 tedavisi gördüğünden dolayı video mesaj yolladı. Tarım Kredi Kooperatifleri Kayseri Bölge Birliği Bölge Müdürü Mehmet Uzun, yardımcılarından İbrahim Onursoy ve Türk-İş’e bağlı sendikaların başkanları genel kurula katıldı.

İDRİS GÜVEN: SENDİKAMIZ GÜÇLÜ BİR KONUMDA

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı İdris Güven, “Koop-İş’i1964 yılında bir avuç büro emekçisi kurdu. Bugün kamu ve özel sektörde üye sayısı ve örgütlü olduğu işyerleri bakımından lider olan sendikamız, sendikal değişimin, yenilenmenin, gelişmenin ve güçlü bir sendika konuma ulaşmıştır. Koop-İş Sendikası her geçen gün artan üye sayısıyla gerek kamu da gerekse özel sektörde imzaladığı örnek iş sözleşmeleriyle sendikal harekete damgasını vurmakta, ilke amaç hedef ve vizyon bakımından sendikal hareket de müstesna bir yere sahip olmaktadır” dedi.

4 yıllık faaliyetlerini anlatan İdris Güven, “Bugün genel kurulumuzu içimiz buruk bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Genel başkanımız Eyüp Alemdar Covid-19 virüsü nedeniyle bir süredir tedavi görüyor. Genel başkanımıza Yüce Allahtan şifa diliyoruz ve Covid-19 yüzünden hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Rahmet diliyoruz. Koop-İş sendikası Kayseri Şubesi olarak mücadelede yanınızda olacağız” diye konuştu.

METİN GÜNEY: ÖNEMLİ BİR SÖZLEŞME İMZALADIK

Koop-İş Genel Sekreteri Metin Güney ise “Yurdumuzun son birkaç hafta içerisinde olan yangın ve sel felaketleriyle son derece üzgünüz. Hem yangınlarda hem de sel felaketlerinde vatandaşlarımızı kaybettik. Bu felaketlerin biran önce son bulmasını ve bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. AVM’lerdeki üyelerimizin sorunlarını çözmek için müdahalelerde bulunuyoruz. Salgın sürecinde acil önlemler için çalışmalarımızı yaptık. Kısa çalışma veya ücretsiz izini çıkarılan üyelerimizin takibini yaparak problemlerini çözdük. Çerçeve sözleşmesi bizim için önemli bir sözleşme oldu. Kurulumuza başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul, Genel Başkan’ın videosuyla devam etti. Divan seçiminin ardından süreç işletildi ve ardından seçime geçildi. Bir önceki başkan İdris Güven ve listesi tekrardan seçildi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Toprak: İktidarın dış politikası parasal çıkarlar üzerine

SONRAKİ HABER

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Öznur Cüre ve Bülent Korkmaz, gümüş madalya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa