31 Ağustos 2021 05:00

Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

Tiyatrocu Ferhan Şensoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şensoy, 2 Eylül Perşembe günü Ses Tiyatrosunda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Ferhan Şensoy | Fotoğraf: Berk Özkan/AA

Paylaş

Tiyatrocu Ferhan Şensoy, tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybetti.

Ortaoyuncular Twitter hesabından yapılan duyuruda "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…" ifadeleri kullanıldı.

Şensoy'un bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı.

CENAZE TÖRENİ 2 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ DÜZENLENECEK

Şensoy için 2 Eylül Perşembe günü saat 13.00'te Ses Tiyatrosunda bir tören yapılacak. Ardından Şensoy'un cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Samsun Çarşamba'da 26 Şubat 1951 tarihinde dünyaya gelen ve çocukluğundan itibaren tiyatronun içinde olan Şensoy, sayısız oyunda yazarlık, yönetmenlik ve oyunculuk yaptı ve pek çok ödül kazandı.

TAZİYE MESAJLARI

Ferhan Şensoy için çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı. "#FerhanŞensoy" etiketi Twitter'da Türkiye gündeminin birinci sırasına yükseldi. Paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle:

Müjgan Ferhan Şensoy: Babam uçtu göklere…

Derya Şensoy: Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım.

Derya Baykal: Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz…

Şevket Çoruh: Ustamızı kaybettik.

Ahmet Mümtaz Taylan: Kül yutmaz mizahıyla tiyatromuzun dağarcığının gelişmesine unutulmaz katkıları olmuş bir ustayı kaybettik. Çok daha güzel günler görmeyi hak ediyordu. Nur içinde yatsın.

Sabahat Akkiraz: Çok üzücü bir sabah. Sanat ailemizin en özel sanatçılarından Ferhan Şensoy hakka yürüdü. Ortaoyuncular Tiyatrosunun kurucusu, oyuncu, yazar ve güzel insan Ferhan Şensoy seni çok özleyeceğiz. Işıklar içinde uyu.

Reha Özcan: Türk tiyatrosu gelenekselini en çok koruyup, modernleştiren en zeki ustasını yitirdi. Şimdi kavuk devrildi. Çok arayacağız, çok özleyeceğiz. Başımız sağ olsun.

Yekta Kopan: O kadar büyük bir kayıp, öyle derin bir acı ki. Hepimizin hayatında müthiş izler bıraktı. Çok çok üzgünüm.

Mert Fırat: İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu, daim olacak.

Tolga Çevik: Çok ama çok üzüldüm. İnanılmaz yazar, şahane tiyatrocu, eşsiz meddah, bir ağabey, muhteşem bir zeka, gerçek bir Don Kişot. Gitti Düşbüküm. Nur içinde yat Ferhan Şensoy.

Hazal Kaya: Ah ne büyük bir kayıp... Çok üzgünüm... Başımız sağ olsun.

Ercüment Akdeniz: Karanlıkta sema aydınlıksa hâlâ, bu, göğe asılan yıldızlardandır. Yaşasın istibdat karşısında sanat! Teşekkürler Ferhan Şensoy

Alper Taş: Bir yıldız daha sonsuzluğa aktı. Çok üzgünüz. Türkiye’nin başı sağ olsun.

Kemal Kılıçdaroğlu: Tiyatromuzun kıymetli üstadı Ferhan Şensoy'un vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz büyük bir sanatçısını kaybetti. Ailesine, sevenlerine, sanat camiasına, ülkemize başsağlığı diliyorum.

Meral Akşener: Hayat verdiği hikâyeler ve karakterler ile Türk sinema ve tiyatrosunda unutulmaz izler bırakan, ülkemizin kıymetli üstadlarından Ferhan Şensoy'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Orman yangınlarından etkilenen 5 ilde elektrik fatura ödemeleri ertelenebilecek

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hâlâ yemin etmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa