31 Ağustos 2021 10:20
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ağustos 2021 18:40

Kütahya'da 5 büyüklüğünde deprem: 3 köyde 15 ev ağır hasar gördü

Kütahya Altıntaş'ta saat 14.04 sularında 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aydınlar, Beşkarış ve Genişler köylerinde 15 binanın ağır hasar gördüğü belirlendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre saat 14.04 sularında Kütahya Altıntaş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin merkez üssünün Kütahya Altıntaş'a 6.3 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7.2 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

3 KÖYDE 15 EV AĞIR HASAR GÖRDÜ

Depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları sonucu Aydınlar, Beşkarış ve Genişler köylerinde 15 binanın ağır hasar gördüğü belirlendi. Köylerde toplam 11 çadır kurulurken, Beşkarış köyünde 5 aile bir okula yerleştirildi.

Bölgedeki son durum ve yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kütahya Valisi Ali Çelik "Çok şükür ki hem Kütahya'mızda hem Afyon'umuzda herhangi bir can kaybı olmadı. En büyük mutluluğumuz bu zaten. 7 tane zarar tespit birimi oluşturduk. Onların yapmış olduğu çalışmalarda 3 köyde 15 ağır hasarlı bina tespit ettik. Bu vatandaşlarımızın hepsiyle irtibat halindeyiz. Onların ihtiyaçlarını, barınma ile ilgili taleplerini hızlı bir şekilde aldık. Hayvancılıkla uğraşan, başka noktaya ayrılmak istemeyen köylümüzü geçici olarak çadırlarda barındıracağız. Diğer vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gerek kamu misafirhanelerinde gerekse de okullarımızı, ihtiyaç halinde özel misafirhane ve otelleri her türlü imkanı onların emirlerine sunduk" dedi.

AFYONKARAHİSAR'DA DA HİSSEDİLDİ

Afyonkarahisar ve ilçelerinde de depremi hisseden vatandaşlar, ev ile iş yerlerinden tedbir amacıyla cadde ve sokaklara çıktı.

Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Komşumuz Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5 büyüklüğünde meydana gelen deprem Afyonkarahisar'da da hissedildi. Şu ana dek bizlere ulaşan herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Komşumuz Kütahya'ya ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadeleri kullanıldı. Vali Vekili Mehmet Keklik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte depremle ilgili herhangi bir olumsuzluğun kendilerine ulaşmadığını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege’nin iki yakasındaki derneklerden barış çağrısı: Barış hepimize iyi gelir

SONRAKİ HABER

Türkiye-Mısır Siyasi İstişareleri ikinci turu 7-8 Eylül'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa