01 Eylül 2021 10:24

Büyük bir iştahla utanmak: Ziyafet

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezunu olan, Antalya’da yaşayan Batuhan Yaldızkum yangının yarattığı yıkımı dikkat çekmek için enstalasyon hazırladı.

Ziyafet sergisinin basın görseli | Fotoğraf: Batuhan Yaldızkum

Paylaş

Antalya Manavgat’ta çıkan ve 10 gün süren orman yangını herkesi derinden etkiledi. Komşularını kaybeden; evleri, hayvanları yanan; anıları kül olan Manavgatlılar yeniden hayata dönmeye, yangının izlerini silmeye çalışıyor.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezunu olan, Antalya’da yaşayan Batuhan Yaldızkum yangının yarattığı yıkıma dikkat çekmek için enstalasyon hazırladı. Yanan ev eşyaları ve yiyecekler yemek masasında bir araya getirildi. Enstalasyonda toprak, kül bulunan tabakların yanı sıra ortada bulunan büyük tabakta ise incir, portakal, hünnap ve üzüm yer aldı.

“Ziyafet” isimli çalışma 30 Ağustos’ta NOBU Sanat Galerisi’nde sergilendi. Çalışmasını anlatan Yaldızkum, “Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bir ziyafette karnını doyuran kişiler kürsüye çıkıp, tutumluluktan bahsetmişti. Biz de bu duruma aynı tarihe denk gelen bir ziyafet düzenleyerek karşılık verdik. Fakat elimize yanmış tabaklar, çatallar ve yaklaşık 3 bin derecede pişmiş yemeklerden başka bir şey yoktu. Bu ziyafete katılanlar, gözlerini masadan alamayacak. Ayrıca damaklara yerleşen is tadını unutamayıp büyük bir iştahla utanacaktır.” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

{{439791}}                                                                 

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 160. kez rektörlük binasına arkalarını döndü

SONRAKİ HABER

Ferhan Şensoy'un ardından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa