01 Eylül 2021 10:39

Gündüz ailesi Adalet Turu’nda Mısra Öz'ü ve Berkin Elvan'ın ailesini ziyaret etti

Umut Gündüz’ün ailesi, "Adalet Turu"nun İstanbul’daki ikinci gününde Berkin Elvan’ın ailesini ve Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda ve eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz’ü ziyaret etti.

Umut Gündüz'ün ailesi ve Berkin Elvan'ın ailesi | Fotoğraf: Gündüz ailesi

Paylaş

Ramis SAĞLAM
İstanbul

Ankara’da alkollü bir sürücünün 15 Temmuz 2020 tarihinde çarpıp kaçarak ölümüne neden olduğu Bisiklet Sporcusu Umut Gündüz’ün ailesinin başlattığı "Adalet Turu"nun İstanbul’daki ikinci gününde, Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel ve eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz ve Berkin Elvan’ın ailesi ziyaret edildi.

BİRLİKTE NE YAPABİRİZ?​”

Umut Gündüz'ün ailesi (sağda) ve Mısra Öz (solda)

Gündüz ailesinin İstanbul’daki buluşmalarının ikinci gününün ilk durağı Mısra Öz oldu. Anne Asuman Gündüz, Umut Gündüz davası hakkında bilgi verdi. Anne Gündüz, “Ankara’dan başladığımız "Adalet Turu"nda, il il bizim gibi acılı ailelerin yaşadığı adaletsizlikleri birebir gördük. Bu tur sırasında kendi yaşadığımız adaletsizliği daha iyi anlama fırsatımız oldu. Adalet arayışı, aileleri sadece birbiriyle tanıştırmakla kalmayarak ortak ne yapabileceğimiz sorusunu sormamıza neden oldu” dedi.

BİR ÇOCUĞU BİLE GÜLDÜREBİLMEK BÜYÜK BİR MUTLULUK”

Oğlu Oğuz Arda’yı ve eşi Hakan Sel’i Çorlu tren kazasında kaybeden Mısra Öz, kaza sonrası adalet arayışına girmişti. Bu mücadele sırasında yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle cezalar almış, hakim karşısına çıkmıştı. “Kaza sonrası hiçbir şey kolay olmadı” diyen Öz, tren kazası sonrası değişik yerlerde oluşturdukları kütüphaneleri ve çocuklar için yardım çalışmalarını anlattı.

Aile olarak yaptıkları bu yardım çalışmalarını bir süre sonra kurdukları Oğuz Arda Sel Çocuk Derneği eliyle yapmaya başladıklarını anlatan Öz, dernek çalışmaları kapsamında on bine yakın çocuğa ulaştıkları söyledi. Dernekte gönüllü öğretmenler, avukatlar ve psikologlar aracılığıyla çocuklara ve ailelere destek verildiğini aktaran Öz, dernek çalışmalarını basın ve sosyal medya üzerinden çocukları deşifre etmemek için yayımlamadıkları ifade etti. Öz, “Arda’ya nasıl hazırlık yapıyorsam, aynısını yapmaya çalışıyorum. Çocuklara göre hediyeler hazırlayıp, küçük notlar yazıyoruz. Bir çocuğun bile yüzünü güldürmek büyük bir mutluluk” dedi.

ADALETE OLAN GÜVEN ORTADAN KALKIYOR”

Gündüz ailesinin İstanbul’daki ikinci gün buluşmalarının ikinci durağı Elvan ailesi oldu. Gündüz ailesini, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan karşıladı. İki aile karşılıklı yaşadıkları acıları ve adaletsizlikleri birbirlerine anlattı. Menderes Gündüz, Umut’un davasındaki hukuksuzluğun tüm ölümlü bisiklet kazalarında yaşandığını belirtti. Gündüz, “Sonuç bakımından yaşanan hukuksuzluğun hangi davada olursa olsun aynı toplumsal sonuçları doğuruyor. Bugün bizim gibi ailelerin yaşadığı süreçler adalete olan güveni ortadan kaldırıyor” dedi.

CEZA TOPLUMUN VİCDANINDAKİ ADALET DUYGUSUNU TATMİN ETMEDİ”

Elvan ailesinin yaşadığı ev neredeyse Berkin Elvan Müzesi’ne dönüşmüş. Berkin’in eşyaları, kullandığı objeler, Berkin’in yaşamını yitirmesinden sonra aileye gönderilen Berkin resimleri evdeki yerini almış. Hatta Berkin’in çay içtiği son çatlak bardak bile Gülsüm Anne tarafından korunuyor.

Berkin Elvan davası karara bağlandığında mahkeme sanık polise 16 yıl 8 ay hapis cezası vermişti. Yaşadıkları dava sürecine ilişkin Gülsüm Elvan, “Oğlumun katiline verilen bu ceza ne bizim ne de toplumun vicdanındaki adalet duygusunu tatmin etmedi” dedi.

Gündüz ailesinin "Adalet Turu"nun son durağı Kocaeli oldu. Aileyi, Kocaeli Bisiklet ve Doğa Derneği Başkanı Cengiz Anaç ve bisikletçiler karşıladı. Gündüz ailesi Adalet Turu'nu Ankara’da yapacakları basın açıklamasıyla değerlendirecek.

ÖNCEKİ HABER

Muğla'da maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

37 kişinin öldüğü Rıza Bey apartmanının ilk duruşması 3 Eylül’de görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa