02 Eylül 2021 23:49

Manavgat'ta orman yangınlarından sonra atılan tek adım konteynerler...

"Manavgat'ta orman yangının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen atılan tek adım evsiz kalanların konteynere yerleştirilmesi oldu. Bildiğimiz tek şey, bizleri borçlandırarak ev sahibi yapmak istiyorlar"

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nesrin ÖZTÜRK
Antalya

Manavgat yangınında mağduriyet her geçen gün daha da artıyor. 1 ay geçmesine rağmen yangından sonra atılan tek adım evsiz kalanların konteynere yerleştirilmesi. Köylülerin durumunun ne olacağı belli değil. Manavgat’taki bunca insana hâlâ net bilgi verilmedi. Bildiğimiz tek şey, bizleri borçlandırarak ev sahibi yapmak istiyorlar.

Şu anda bizler kara borsaya düştük. Bizlerin bu mağduriyetinden faydalanmak istiyorlar. Bizim neyimiz kaldı ki, bu borcu neyle ödeyeceğiz… Köyleri gezen yetkililer, bize önceki evlerimizin kaç odalı olduğunu, kaç hayvan olduğunu, kaç ağacımızın yandığını sordu; nasıl evler istediğimizi yazmamızı istediler.

Seki Köyü’nden Mehmet Abi “Borçlanma istemiyoruz, parasız ev istiyoruz. Bilmediğim hiç bir şeye imza atmayacağım” yazdı. Tam bir kaos yaşanıyor buralarda. Her zaman imar sorunu olmuştu; bu sorunların çözülmesi gerekiyor. O kadar fazla sorun var, fakat koordinasyon sorunu yaşanıyor. Gelen yetkililer bizlerin sorularına cevap veremiyor. Tek söyledikleri, “Devletimiz sizleri ortada bırakmaz…” Fakat ortada kaldık.

Seki Köyü’nden Türkan Abla ağlayarak “Bu kadar mı zor bizlerin sorunlarını çözmek? Her şeyimiz gitti, ortada kaldık onca insan. AFAD geliyor bir şey söylüyor, TOKİ geliyor başka bir şey… Müteahhitler bizleri borçlandırıp ev sahibi yapacaklarını söylüyorlar. Bir taraftan salgın; bir taraftan önümüz kış, okullar açılacak. 6 torunum var kışın ne yaparım? Okula gidecek çocuklar. Bizleri buraya attılar, kaldık sağlıksız koşullarda, rezil olduk” diyor. Benim evim 5 odalıydı 2 göz odası olsun borçlandırılmadan kışa kadar başımızı sokacak, sağlıklı yaşayacağımız bir ev olsun istiyoruz. Bizler, devletin yetkili kişileri bir açıklama yapmadan ne AFAD’ın ne TOKİ’nin ne de gelen müteahhitlerin uzatacağı hiçbir şeye imza atmayız.

Geçen gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında “Manavgatlı kardeşlerimizin sorunlarını hızla çözüyoruz” dedi. Fakat bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde gördüğümüz sorunlarımızın çözülmediği ve daha çok sorun yaratıldığı…

ÖNCEKİ HABER

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Meyve ve Sebze Hali yıkımında asbest tespit edildi

SONRAKİ HABER

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa