03 Eylül 2021 18:50

Kızını işkence ederek katleden baba tutuklandı

Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde kızını işkence ederek katleden Mohammad Dwla tutuklanırken, 15 yaşındaki diğer çocuk ise koruma altına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde 13 yaşındaki kızı Amara Dwla işkence ederek katleden Mohammad Dwla tutuklanırken, 15 yaşındaki diğer çocuk ise koruma altına alındı.

Urfa’nın Eyyübiye ilçesi Şıhmaksut Mahallesi’nde 13 yaşındaki Suriyeli Amara Dwla, zorla evliliği kabul etmediği için babası Mohammad Dwla tarafından yanıcı maddeyle yakılarak katledilmişti. Olayın ardından baba Mohammed Dwla, erkek kardeşi ve 15 yaşındaki kızı gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 kişinin ifade işlemleri sona erdi.

Kızını katleden baba Mohammed Dwla tutuklanırken, kardeşi ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 15 yaşındaki diğer çocuk ise koruma altına alındı.

DHA'da yer alan habere göre yaşananları anlatan komşu Yaşar Kerpiç, "Kapının dışından kendisiyle konuşmaya çalıştım. Bana 'yandım abi kapıyı aç' dedi. Ona babasını sordum. Bana 'Babam kapıyı çekip kaçtı' dedi. Pencereler kapalı, perdeler de çekilmişti. Kızın sesi de kesilince endişe ettik. Kapı kilidini çekiçle kırarak içeri girdik. İçeri girdiğimizde kız yerde yatıyordu. Bize anlattığına göre önce sopayla dövülmüş, ardından banyoda üzerine tiner dökülerek yakılmıştı. Kız evlilik kabul etmiyormuş. O esnada kızın çığlıkları dışarıya gelmesin diye yüksek sesle müzik açılmıştı. Bugüne kadar hiç yüksek seste bir şey dinlemezlerdi. Çocukların anneleri yok. 3 kişi yaşıyorlardı. Baba inşaat işçisiydi. Sabah giderken kapıyı üstlerine kilitlerdi" dedi.

13 yaşındaki Amara Dwla, vücudunun büyük bölümü yanmış halde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmeden önce polislere kendisini babası ile kardeşinin yaktığını söyledi. Amara, kısa süre sonra hayatını kaybetti. Polisler baba ile kardeşini olaydan sonra Eyüpkent Mahallesi'nde gözaltına aldı. Ahmet Mohammad Dwla ve Luma Dwla emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Baba Mohammed Dwla tutuklanırken, kardeşi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 15 yaşındaki diğer çocuk ise koruma altına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'nın Gündemi | Afganistan: Savaş bitmedi

SONRAKİ HABER

Gemide ihmal sonucu yaşamını yitiren Uğur Kır'ın ailesi soruyor: Kişisel eşyaları nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa