05 Eylül 2021 06:59
Son Güncellenme Tarihi: 05 Eylül 2021 07:37

Eğitim Sen Torbalı: Eksiklikler giderilsin, yüz yüze eğitim kesintisiz devam etsin

Torbalı'daki okulların durumuna ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği, eksikliklerin giderilerek yüz yüze eğitimin kesintisiz devam etmesini istedi.

Arşiv fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği, yeni eğitim öğretim yılına girerken Torbalı'daki okulların durumuna ilişkin açıklama yaparak taleplerini duyurdu.

Çarşı Meydanı’nda bir araya gelen eğitim emekçileri adına basın açıklamasını Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Nuri Önder okudu.

Salgından dolayı sınıfların seyreltilmesi ve ek dersliklerin açılması gerektiğini söyleyen Önder, Torbalı’da birçok okulun sınıf mevcudunun en iyimser rakamla 30’un üzerinde olduğunu hatırlattı.

Subaşı İlk ve Ortaokulu'nun yeni binaya taşındığını ve temizliğinden eşyaların taşınmasına her şeyiyle öğretmenlerin ilgilendiğini aktaran Önder, “Okul henüz tam olarak eğitim öğretime hazır değilken birinci sınıflar ve anasınıflarına oryantasyona başladık. Oryantasyona başlanan dört birinci sınıfımızın üçünün öğretmeni yok. Ücretli öğretmenler gelmedi. Yeni bina çok büyük ve sadece 2 temizlik görevlisi var. Pandemi ile ilgili uyarı levhaları, çöp kovaları, dezenfektan noktaları yok. Okulda güvenlikle ilgili de eksikler var. Camlarda korkuluk yok. Okulun bu eksikleri giderecek bütçesi de yok” diye konuştu.

ÜÇ OKUL BİR BİNADA

Pamukyazı İlk ve Ortaokulu'nda hem öğretmen hem de hizmetli açığı olduğunu hatırlatan Önder, Ayrancılar Ortaokulu'nun apartmandan bozma bir binada eğitim öğretimine devam ettiğini, okulun tuvaletlerinin yeteriz olduğunu, bahçe ve dersliklerde ise akıllı tahta olmadığını aktardı.

Önder, “Üç okul tarafından kullanılan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu binasında ilkokulun hizmetlisi yok, ortaokulun var. Ortaokul ile ortak olan sınıfları bu hizmetliler temizliyor ama sadece ilkokula ait olan sınıfların temizliğini öğretmenler yapmaya çalışıyor. Kitaplar toplu halde bir sınıfa bırakılmış. Kitapların poşetlenip sınıflara taşınması işi ise öğretmenlere yaptırıldı. Benim 30 öğrencim var, her öğrencinin 9 kitabı var. Ayrı ayrı onları poşetleyip 3 kat taşıyıp sınıfıma yerleştirdim. Tuvalet ve lavaboların bakımının yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Önder, okulların hazırlığının MEB tarafından değil eğitim emekçileri tarafından yapıldığınının altını çizdi.

“İHTİYAÇ FAZLASI İMAM HATİPLER AKADEMİK OKULLARA DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR”

Eğitim öğretim faaliyetlerini ciddi şekilde aksatacak temel sorunların görmezden gelindiğini ifade eden Önder, “Okullarda hizmetli sayıları attırılmalıdır. Sağlıklı ve güvenli bir şekilde tam zamanlı yüz yüze eğitim için tüm eğitim emekçilerinin aşı olması, her şeyden önce toplumsal bir sorumluluktur. Hem Ayrancılar’da hem de Torbalı’da çok büyük üç bina İmam Hatip Okullarına tahsis edilmiş olmakla birlikte öğrenci sayıları bir hayli düşüktür. Öğrenci sayısı az olan imam hatip okulları kalabalık sınıf mevcutlarının seyreltilmesi için yeniden düzenlenmeli, ihtiyaç fazlası imam hatipler akademik okullara dönüştürülmelidir” dedi.

“OKULLARIN AÇIK TUTULMASI İVEDİ BİR İHTİYAÇTIR”

Okulların kapalı kalmasının yarattığı toplumsal zararlar düşünüldüğünde bu konuda bütün sorumluluğun MEB ve iktidarda olduğunu dile getiren Önder, “Okullarımızı amasız fakatsız açabilmek ve açık tutabilmek ivedi bir ihtiyaçtır. Tüm eğitim emekçilerini, velileri ve tüm toplumu tam zamanlı yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için gerekli duyarlılığı sağlamaya ve tedbirlerin tamamlanması için hak aramaya, birlikte mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 1 Eylül mitingine yönelik yasak kararı protesto edildi: Siyasi bir karardır!

SONRAKİ HABER

“Veliler, eğitim emekçileri ve çocuklar, okulların açılmasına kaygıyla bakıyor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa