“Veliler, eğitim emekçileri ve çocuklar, okulların açılmasına kaygıyla bakıyor”
Açıklanan tedbirlerin yüzeysel olduğunu belirten Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Eş Başkanı Emine Akşahin "Veliler, eğitim emekçileri ve çocuklar, okulların açılmasına kaygıyla bakıyor" dedi.
Emine Akşahin | Fotoğraf: MA
Eylem AKDAĞ
Ceylan ŞAHİNLİ
Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim, 6 Eylül Pazartesi günü yeniden başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullarda salgına karşı her türlü önlemin alındığı duyurulsa da sınıf mevcutlarının kalabalık olduğu bölge kentlerinde tedbirlerin yetersiz ve vakaların artacağı kaygısı sürüyor.
Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi Eş Başkanı Emine Akşahin, yüz yüze eğitimin önemli olduğunu acak birçok uyarıda bulunduklarını hatırlattı. Akşahin, “Biz yüz yüze eğitimin amasız fakatsız başlamasını savunuyoruz ve bu yönlü çalışmalarımız sürüyor. Ancak istediğimiz sürecin somut adımlarla açıklanmasıdır. Nasıl bir hazırlık yapıldığına dair kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirilmelidir” dedi.
Okulların açılmasına yakın pandeminin pik yaptığını anımsatan Akşahin, bu sebeple hem velilerin, hem eğitim emekçilerinin hem de çocukların okulların açılmasına büyük bir kaygıyla baktıklarını söyledi.
EK DERSLİK İHTİYACI
Atılan somut adımların durumuna dair kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten Akşahin, “Geçen dönemden bu yana söylüyoruz. Kalabalık sınıflar, bulaş riskini arttıran fiziki bir ortam yaratıyor. Sınıfların mevcudunun düşürülerek seyreltilmiş bir eğitimin başlaması gerekiyor. Ek derslik ihtiyacı giderilmelidir. Yeni okulların açılması, eğer yeni okul açma durumu yoksa resmi kullanılmayan binaların eğitim ve öğretime geçici olarak açılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK ODALARI ŞART
Her okula mutlaka bir sağlık odasının açılması ve sağlık personeli atanmasının yapılması gerektiğine dikkat çeken Akşahin, "Okullarda öğretmen odalarının sayısı arttırılmalı. Sadece eğitim emekçileri olarak değil, veli ve öğrencilerin de bu konuyla ilgili kaygıları var. Okullara sadece maske, dezenfektan ve temizlik malzemeleri göndererek, fiziki koşulu sağlayamayız. Bu şekilde alınan tedbirler yüzeysel tedbirlerdir" dedi.
AŞI ÇAĞRISI
Aşılamanın önemine de vurgu yapan Akşahin, "Aşılanmanın toplumsal bir sorumluluk olduğu ve sadece aşılanarak bu süreçten kurtulabileceğimize inanıyoruz. Üyelerimize ve çevremizdekilere, ikna yoluyla aşılama yapılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/MA)