05 Eylül 2021 15:32
Son Güncellenme Tarihi: 06 Eylül 2021 11:34

Baş temsilciyi ölümle tehdit eden Teknik İplik patronu gözaltına alındı

Teknik İplik patronu Hasan Ateş'in, DİSK/Tekstil Baş Temsilcisi Muhammet Sevin’i ailesinin fotoğraflarını da göstererek silah dayayıp tehdit ettiği belirtildi. Patron Ateş gözaltına alındı.

Teknik İplik logosu

Paylaş

Tekirdağ ili Muratlı ilçesinde üretim yapan Teknik İplik’in Patronu Hasan Ateş, DİSK/Tekstil Sendikası Baştemsilcisi Muhammet Sevin’i tehdit ettiği için gözaltına alındı.

Patronu Hasan Ateş’in odasına çağırıp telefonundan çocuklarının ve ailesinin fotoğraflarını gösterdikten sonra alnına silah dayayarak ölümle tehdit ettiğini dile getiren Sevin, görüşmeyi telefonu ile kayda aldı. Sevin’in sendika yöneticileri ile birlikte jandarmaya yaptığı şikayetin ardından Patron Ateş gözaltına alındı.

MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan DİSK/Tekstil Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Lüleburgaz Temsilcisi Savaş Testici “Yeni yetki alıp sözleşme sürecinde olduğumuz bir işyeri. Uzlaşma olmayınca grev kararı aldık. Üç patrondan biri olan Hasan Ateş işyeri baştemsilcimizi ve ailesini ölüm ile tehdit ediyor. Temsilcimiz ile birlikte şikayette bulunduk. Jandarma da Hasan Ateş’i gözaltına aldı. Patronların keyfi tutumu ve hukuk tanımaz tutumunun açıktan göstergesidir. Ne biz DİSK/Tekstil Sendikası ne temsilcilerimiz ve üyelerimiz bu baskılara boyun eğmeyecektir. Sendika olarak temsilcimizin ve Teknik İplik işçilerinin yanındayız. Her türlü fiili ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

180 işçinin çalıştığı konfeksiyon ipliği üreten Teknik İplik fabrikasında DİSK/Tekstil Sendikasını yeni örgütlenmiş ve ilk toplu sözleme sürecindeydi.

İlk görüşmelerde 50 kadar idari madde geçtikten sonra patron ara bulucu sürecinde hiçbir görüşmeye katılmadı. Bunun üzerine DİSK/Tekstil yasal prosedür gereği aldığı grev kararını fabrikaya astı. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afganistanlı Devrimci Kadınlar Derneği RAWA: Baskı varsa direniş de var, kız kardeşlerinizi unutmayın

SONRAKİ HABER

Genel Maden İş Sendikası Polat Madencilikte grev kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa