09 Eylül 2021 07:36

Teknofest katılımcılarının barınabilmesi için öğrenciler yurttan çıkarılıyor

Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir kalan öğrencilerden yurdu 12 Eylül’e kadar boşaltmaları istendi. Sebebi ise yurtta Teknofest katılımcılarının barınacak olması…

Fotoğraf: Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdundan bir öğrenci

Paylaş

İstanbul’dan bir öğrenci

KYK yurtlarına 12 Eylül’de kadar başvuru yapılabileceği duyuruldu.

7 Eylül’de öğrencilere gelen mesajda “Kovid-19 pandemisi sağlık tedbirleri kapsamında 2021-2022 eğitim dönemine ilişkin üniversiteniz akademik takvimine göre bölümünüzün eğitime başlayacağı tarihten en erken bir gün öncesinde Bakanlık yurtlarında barınmaya başlayabilirsiniz” denildi. Yurtlarda kalan öğrenciler bu mesaja tepki gösterdi.

Alınan kararların geri çekilmesini ve gerekli tedbirlerin alınarak yurtların eş zamanlı açılması istenmektedir. Öğrenciler, son gün yurda giriş yapmalarının sağlık açısından sorun olacağı, son gün bilet bulamayacakları ve otogardaki yoğunluğun artacağından endişeliler.

Biletlerini almış olan öğrenciler ise geldiklerinde nerede kalacaklarını bilemiyor ve kimisi de biletini iptal etmek zorunda kalıyor.

Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nda ise misafir kalan öğrencilere yurdu 12 Eylül’e kadar boşaltmaları gerektiği duyuruldu. Genel müdürlüğün talimatıyla yurdun Teknofest katılımcılarını barındıracağı öğrenildi.

Misafir öğrencilerden sınav, staj ve eğitim etkinliği devam edenler ile AÖS’ün kendi kesin kayıtlı öğrencilerinin 13.09.2021 Pazartesi günü diğer KYK yurtlarına geçiş yapabileceği söylendi.

Halihazırda misafir kalan öğrencilerin ise 12.09.2021 Pazar günü öğrenci işlerine gidip misafir ilişkilerini kesmesi ve 13.09.2021 tarihinde mesai saatleri içerisinde yurttan ayrılmaları istendi.

Pandemi başlangıcından bu yana yurtlarda kalan öğrenciler hep mağdur edildi. Son yaşanan olaylarla beraber öğrencilerin tepkileri giderek artıyor.

Yurt öğrencileri okulların başlayacağı zamana yaklaştıkça yurt idaresiyle görüşmeye çalışmakta; ancak iletişim sıkıntısı ve belirsizlikler giderilememektedir. Uzun süredir eşyalarının yurtta olduğunu söyleyenler de okulun açılışına hazırlık yapamayacaklarından tedirginler.

Öğrenciler, KYK Genel Müdürlüğü, KYK İstanbul İl Müdürlüğü ve yurt idaresi arasında telefon trafiği yaptığı halde net bir bilgi alamıyor.

Hiçbir somut çözümün olmamasıdan yakınan kadın öğrenciler Teknofest duyurusu ile birlikte sağlık tedbirlerinden endişe duyduklarını ve mağdur edildiklerini söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Tadilata alınan okullar Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Bakan Koca: Turkovac aşısı, acil kullanım onayı başvurusu yapılabilecek aşamada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa