ODTÜ İİBF'ye "kayyum dekan" atandı
ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine (İİBF) Pınar Acar dekan olarak atandı. Acar seçime katılmamıştı.
Fotoğraf: MA
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne yeni dekan atandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan dekanlık seçimine katılmayan bir dekanın atanması tepkilere neden oldu. Dekanlık seçiminde kullanılan oyların yüzde 90’ına yakınını alan Erkan Erdil ise atanmadı.
YÖK tarafından atanan yeni dekan İşletme Bölümü’nden Pınar Acar oldu. Acar, dekan vekilliği görevini yürütüyordu. Acar online olarak yapılan dekanlık seçimine katılmamıştı. Seçimde 73 öğretim üyesi oy kullanmış, bu oyların 64’ü Prof. Dr. Erkan Erdil’e verilmişti.
Boğaziçi Üniversitesinde de benzer bir yol izlenmiş, oylamaya katılanların büyük çoğunluğunu kabul etmediği Naci İnci rektör olarak atanmıştı. Melih Bulu'nun rektör atanması döneminde başlayan protestolar İnci'ye karşı devam ediyor.
ODTÜ İİBF EMEK GENÇLİĞİ: DEKAN ATAMA KARARINA KARŞI BİRLEŞELİM!
ODTÜ İİBF Emek Gençliği, Pınar Acar'ın atanmasına dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“20 Eylül 2018’de atanan ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) dekanının 16 Haziran 2021 itibariyle emekli olacağının açıklanması sonrası fakültedeki öğretim üyeleri bir eğilim yoklaması gerçekleştirmişti. 18 Mayıs 2021 günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilen eğilim yoklamasının sonuçlarına göre oylamaya katılan tek bir aday kullanılan 73 oyun 64’ünü aldı. Ancak bugün eğilim yoklamasına katılmayan, yalnızca rektörlüğe ismini ileten Prof. Dr. Feride Pınar Acar’ın fakültemize dekan olarak atandığını öğrendik.”
Emek Gençliği açıklamasında alınan bu kararla fakülte bileşenlerinin iradesinin ve pandemi bahane edilerek eğilim yoklamasının hiçe sayıldığı vurgulandı. ODTÜ İİBF Emek Gençliği, bu atamanın uzun süredir ODTÜ’ye ve fakülteye yapılan saldırıların bir parçası olduğunu belirterek İİBF öğrencilerini mücadeleye çağırdı.
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Bugün karşılaştığımız bu durum aslında uzunca bir süredir üniversitemize ve fakültemize yapılan saldırıların bir parçasıdır. Biz bir araya gelip mücadele etmedikçe de karşımızda olmaya devam edecek. Kurduğumuz yerel birlikteliklerde, öğrenci topluluklarında, sınıflarımızda, kısacası bulunduğumuz her yerde kendi hayatlarımıza dair kararları kendimiz verebilmek için bir araya gelmek bu yüzden bir önem taşıyor. Biz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Emek Gençliği olarak tüm sıra arkadaşlarımızı bu kararın karşısında durmaya, bir araya gelmeye, örgütlenmeye, ses çıkarmaya çağırıyoruz!”
(HABER MERKEZİ)