10 Eylül 2021 07:30

Levent Gök: Irak’ta mahsur kalan inşaat işçilerinin can güvenlikleri sağlanmış mıdır?

CHP Milletvekili Levent Gök, Dışişleri Bakanı’na sordu: Irak’ta mahsur kalan yurttaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması ve ülkeye geri getirilmeleri için hangi çalışmalar yürütülmektedir?

Fotoğraf: İşçilerin gönderdiği videodan ekran alıntısı

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Gök, Irak’ta mahsur kalan inşaat işçilerinin akıbetini sordu.

Gök, “24 Nisan 2021 tarihinde Irak Adalet Bakanlığının cezaevi inşaatında çalışmak üzere Irak’ın Kut şehrine giden 28 yurttaşımız aradan geçen zamanda çalışma ücretlerini alamamış ve vize sorunları sebebiyle Türkiye’ye geri dönüş yapamamışlardır. Kut şehrinde mahsur kalan yurttaşlarımız Türkiye Bağdat Büyükelçiliği yetkililerinden yardım talep ettiklerini belirtmekte, Büyükelçiliğin kendileri için avukat görevlendirmesinin ardından işverenin kendilerini ve Büyükelçiliği tehdit ettiğini ifade etmektedirler. Alacakları ücretten vazgeçtikleri halde sorunun çözülmediğini ve can güvenliklerinden endişe ettiklerinin altını çizen işçilerimiz mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmektedirler” dedi.

Levent Gök’ün soruları şunlar:

  1. Irak’ın Kut şehrinde mahsur kalan ve hayatta kalma mücadelesi veren yurttaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması ve ülkeye geri getirilmeleri için hangi çalışmalar yürütülmektedir?
  2. 24 Nisan’dan beri Kut şehrinde çalışan yurttaşlarımızın ücretlerini alabilmeleri için hangi girişimlerde bulunulmuştur?
  3. Mahsur kalan işçilerimizin can güvenlikleri sağlanmış mıdır?
  4. Mahsur kalan yurttaşlarımız işverenlerinin kendilerini ve Büyükelçiliğimizi tehdit ettiğini ifade etmişlerdir. Büyükelçiliğimizin tehdit edildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise bu tehdide nasıl bir karşılık verilmiştir?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bağcılar'da indirimli halı satın almak için izdiham yaşandı

SONRAKİ HABER

Ağustos ayında 36 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa