10 Eylül 2021 09:56

ODTÜ'de kayyum dekan: Seçimlere bile katılmayan Pınar Acar, dekan olarak atandı

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki seçimde 73 oyun 64’ünü alan Prof. Dr. Erkan Erdil yerine seçimlere bile katılmayan Prof. Dr. Pınar Acar dekan olarak atandı.

Fotoğraf: ODTÜ logosu

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yapılan seçimde 73 oyun 64’ünü alan Prof. Dr. Erkan Erdil yerine seçimlere katılmayan Prof. Dr. Pınar Acar dekan olarak atandı. İşletme Bölümü’nde Prof. Dr. Pınar Acar, dekan vekilliği görevini yürütüyordu.

Atamasnın ardından gazetemize konuşan Prof. Dr. Erkan Erdil, “Neticede rektörlüğün takdiri oldu. Normalde dekan için seçim yapılmıyor. Rektörlük tarafından verilen üç isim arasından YÖK tarafından dekan belirleniyor. Ancak ODTÜ’de süren bir gelenekle biz bir eğilim yoklaması yaparak seçtiğimiz kişiyi bildiririz. Fakat bizim yaptığımız seçim yerine böyle bir atama yapıldı” dedi.

1994 YILINDAN BERİ YAPILIYOR

Fakültedeki akademisyenler de düzenledikleri eğilim yoklamasına katılmadığı halde rektörlüğe adaylık başvurusunda bulunan bir başka öğretim üyesinin dekan olarak atandığını üzülerek öğrendiklerini bildirdi. Eğilim yoklamasının ardından rektörlüğü yaptıkları bildirimi ODTÜ kamuoyuna açıklayan akademisyenler, fakültelerinde dekanlık için eğilim yoklaması geleneğinin 1994 yılından beri kesintisiz kaydettiler. Dekan Prof. Dr. Ramazan Sarı'nın emekliye ayrılmasının ardından eğilim yoklaması takvimini rektörlükle de paylaştıklarını hatırlatan akademisyenler, fakültede bulunan 81 öğretim üyesinden 73’ünün katılımıyla çevrimiçi bir oylamanın yapıldığını aktardı. Açıklamada, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri olarak Fakültemizde yürütülmüş olan bu demokratik, katılımcı ve şeffaf sürecin Üniversitemiz Rektörlüğünce desteklenmesini ve Fakültemizin iradesine saygı duyulmasını talep etmekteyiz” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın kişisel bilgilerini sorgulayan SGK çalışanları beraat etti

SONRAKİ HABER

İşsizlik de işçi başına üretim de arttı, reel ücretler eridi, sömürü katmerlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa