10 Eylül 2021 11:15

AKP’li belediye 17 milyonluk ihaleyi de başkanın kuzenine vermiş

Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin’in firmasına 21 milyonluk ihale vermekle gündeme gelen Artuklu Belediyesinin, Şahin’in kuzeninin sahip olduğu firmaya 17 milyonluk ihale verdiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP’li Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin’in kurduğu firmaya 21 milyonluk ihale vermekle gündeme gelen Artuklu Belediyesinin, Şahin’in kuzeninin sahip olduğu firmaya da 17 milyonluk ihale verdiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Haber Ajansından Ahmet Kanbal’ın haberine göre Mardin’in Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin’in kurduğu firmaya, 21 milyon 80 bin TL değerinde ihale vermekle gündeme gelen AKP yönetimindeki Artuklu Belediyesinin, Şahin’in kuzeninin sahip olduğu firmaya da 17 milyon 92 bin TL’lik ihale verdiği ortaya çıktı. Ağustos 2019’da Artuklu Belediyesi tarafından “Artuklu ilçesi 2 kat sathi kaplama” adı altında gerçekleştirilen ihale 17 milyon 92 bin TL karşılığında Uğur İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine verildi. Kamu İhale Kanunu’nun olağanüstü şartlarda kullanılan (KİK) 21c maddesi kapsamında “Savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” iddiasıyla ihale “pazarlık” usulü yapıldı.

BAŞKANIN KUZENİNİN FİRMASI

İhalenin verildiği firma olan Uğur İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin, Belediye Başkanı Veysi Şahin’in amcasının oğlu olan Erol Şahin’e ait olduğu öğrenildi. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre 2011’de kurulan firmanın hissedarları arasında Ahmet Haşimi ile birlikte Veysi Şahin’in kuzenleri olan Erol Şahin, Metin Şahin ve Mesut Şahin görülüyor. 2015 yılında Metin ve Mesut Şahin hisselerini Erol Şahin’e devrederken, 23 Ağustos 2017 yılına gelindiğinde ise Ahmet Haşimi de hisselerini Veysi Kavak isimli iş insanına devrediyor. Ancak aynı gün Veysi Kavak da tüm hisselerini Erol Şahin’e devrederken, kuzen Erol Şahin firmanın tek hissedarı oluyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ yolu tartışmaları | Ankara’da Melih Gökçek’in politikaları bırakılmalı

SONRAKİ HABER

Şaroğlu: Dersim'de eğitime ara verilen bir buçuk yılda tadilat neden tamamlanmadı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa