12 Eylül 2021 09:15

EMEP: Efirli kıyılarına dokunmayın

Perşembe ilçesi Efirli Mahallesi’nde deniz kıyısına yapılmak istenen yol için imar değişikliği girişimine EMEP'ten tepki geldi.

Efirli Plajı | Fotoğraf: Agiral/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Perşembe Efirli Mahallesi’nde deniz kıyısına yapılmak istenen yol projesi için imar değişikliği girişimine Emek Partisi (EMEP) tepki gösterdi.

Kumsal boyunca yapılmak istenen 10 metre enindeki yol için mahalle halkının itiraz dilekçeleri verdiğini hatırlatan EMEP Perşembe İlçe Başkanı Erkut Yılmaz, yolun satılmak istenen maliye ve jandarma dinlenme tesislerinin yerine yapılacak proje için turizm şirketlerine altyapı hazırlığı amacı taşıdığını ifade etti.

Kıyılara ve kumsallara müdahalenin Ordu’da alışkanlık haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, “İl ve ilçe merkezlerine yakın kumsal bölgemiz Kumbaşı ve Efirli kaldı. Buraların korunması gerekir. Burada imar değişikliğiyle geri dönüşü olmayan betonlaşmanın yolu açılacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisinin halkın itirazlarını dikkate alarak imar değişikliğine onay vermemesi gerekir” çağrısında bulundu.

(Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da DİSK Tekstil'de örgütlenen Uğur Tekstil işçileri: Birliğimizi kimse bozamaz

SONRAKİ HABER

CHP'li Gürer: TCDD’de unvan değişikliği sınavında mülakatta elenenler sendika üyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa