13 Eylül 2021 07:28

Kuzey Kore yeni tip uzun menzilli füze denemeleri yaptı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, 1500 kilometreye kadar mesafe kateden yeni tip bir uzun menzilli füze denemesini başarı ile gerçekleştirdiğini duyurdu.

(Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kuzey Kore'nin, 1500 kilometreye kadar mesafe kateden yeni tip uzun menzilli füze denemeleri yaptığı bildirildi.

Yonhap ajansının Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Merkezi Haber Ajansına (KCNA) dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore'nin cumartesi ve pazar günleri yaptığı füze denemelerinin başarılı olduğu bildirildi.

İki denemede de füzelerin, 1500 kilometreye kadar mesafe katettiği belirtilen haberde, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin, gıda kıtlığı ve ekonomik krize rağmen hala silah geliştirme kapasitesine sahip olduğu ifade edildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre füze denemeleriyle ilgili henüz bağımsız uluslararası kanallardan doğrulama gelmedi.

Füze denemesinin ABD, Güney Kore ve Japonya arasında Tokyo'da yapılacak nükleer silahsızlanma toplantısından bir gün önce yapılması dikkat çekti.

Kuzey Kore'ye, balistik füze ve nükleer programı nedeniyle uluslararası yaptırımlar uygulanıyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lider Kim Jong-un arasında üç görüşme gerçekleştirilmiş ancak görüşmelerden somut sonuçlar çıkmamıştı. 

Bazı yerel medya organlarında, Kuzey Kore'nin, ABD Başkanı Joe Biden'ın ocak ayında göreve gelmesinden sadece birkaç saat sonra füzesi denemesi yaptığı bilgisi yer almıştı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin 21 Mart'ta batı kıyısı açıklarında füze denemesi yaptığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Muğla'da tur otobüsü, öğrenci servisi ile çarpıştı: 1 ölü, 55 yaralı

SONRAKİ HABER

Thodex soruşturmasında savcılık, şüphelilerin ülke dışındaki kripto paralarına el konulmasını talep etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa