13 Eylül 2021 15:00

Merzifon'daki imam hatip lisesinde İstiklal Marşı'nı çarşaflı öğretmen okuttu

Şehit Ahmet Özsoy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde bu sabah İstiklal Marşı'nı çarşaf giyen müzik öğretmeni okuttu. CHP İlçe Başkanı, yaşananlara laikliğe aykırı olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Ekran görüntüsü, CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Koparan'ın paylaştığı videodan alınmıştır

Paylaş

Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Şehit Ahmet Özsoy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde bu sabah düzenlenen İstiklal Marşı töreni tepkilere neden oldu.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre sıraya giren öğrencilere İstiklal Marşı'nı okulun kara çarşaflı müzik öğretmeni okuttu. Öğrenciler daha sonra dersliklerine yöneldi.

Yaşananlar bir yurttaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı ve CHP Merzifon İlçe Başkanı Av. Hasan Koparan'a ulaştırıldı. Görüntüleri basınla paylaşan Koparan, yaşananlara laikliğe aykırı olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

"ÇOCUKLARIMIZIN BİLİMDEN YANA YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Evrensel'e konuşan Koparan, "Yaşananları laiklik ilkesine aykırı görüyorum. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz. Onların şeriat düzeninde yaşamasını kesinlikle istemiyoruz. Demokratik ve çağdaş bir dünyaya uygun şekilde, bilimden, refahtan yana yetişmesini istiyoruz. Aydınlık yarınlarda yaşamalarını istiyoruz" dedi.

"GEREĞİNİN YAPILMASINI TALEP EDİYORUM"

Taliban zihniyetine de Vahabi zihniyetine de karşı olduklarını dile getiren CHP İlçe Başkanı Hasan Koparan, "Başta mülki amirler olmak üzere, okul müdürü, milli eğitim müdürü ve cumhuriyet savcılarından, burada cumhuriyete, laikliğe, anayasaya ve kanunlara aykırı bir durum varsa gereğinin yapılmasını talep ediyorum" çağrısında bulundu.

Koparan, son olarak yaşanlarda cemaatlerin etkisi olduğu görüşünü dile getirip, "FETÖ'ye kızıyorlardı, bugün aynı yola devam ediyorlar. Ben Cumhuriyetin ve demokrasinin idamesi için üzerime düşen görevi yaptığımı düşünüyorum ve onun için yaşananları protesto ettim" dedi.

EĞİTİM SEN BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Evrensel'e konuşan Eğitim Sen Merzifon Temsilcisi Eyüp Turan ise aynı okulda 9 Eylül'de müdür odasında müdür yardımcıları arasında arbede yaşandığını hatırlattı. Yaşanan tartışmanın ardından müdür yardımcısı Ali Kaplan, okul müdürüdü Saime Baş ve müdür yardımcısı eşi Mustafa Baş hakkında şikayette bulunmuştu. Eyüp Turan, iki olaya dair de yarın basın açıklaması yapacaklarını iletti.

Öte yandan olaya dair yöneticilerin değerlendirmelerini almak için okulu aradık ancak telefonlarımıza yanıt alamadık.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum ve Bingöl’de iş cinayeti: 2 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Ayşe Gökkan'ın reddi hakim talebi reddedildi, tutukluluğunun devamına karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa