Elazığ’da kırtasiye alışverişine çıkan veliler: Kara kara düşünüyoruz

Elazığ'da kırtasiye alışverişine çıkan veliler, fiyatların fahiş olduğunu belirterek “Kara kara düşündüğümüz bir süreçteyiz” diyor.

15 Eylül 2021 00:15
Paylaş

Alişer ÇELİK
Elif DEMİRTAŞ
Elazığ

Koronavirüs salgınından dolayı uzun süre ara verilen yüz yüze eğitim yeniden başladı. Elazığ’da Gazi ve Vali Fahri Bey caddelerindeki kırtasiyecilerde alışveriş yapan veliler ile fiyatları ve eğitim sürecini konuştuk. Dükkan dükkan gezen bir veli, çocuklarının istediği malzemeleri alamadığını belirtirken bir başka veli, “Kara kara düşündüğümüz bir süreçteyiz” dedi. Bir diğer veli ise devlet okullarından istenen ücretlere tepki göstererek “Bilseydim çocuğumu özel okula gönderirdim” dedi.

"ÇOCUKLARIMA İSTEDİKLERİ MALZEMEYİ ALAMIYORUM"

Birden çok kırtasiyeye giren ama eli boş çıkan Ayfer, “4 çocuğum var, ev hanımıyım, eşim çalışmıyor. Gündelik ev temizliklerine gidiyorum, kazandığım para ile geçinmeye çalışıyoruz. Kırtasiye malzemeleri çok pahalı. Bu durumda çocuklarıma okuldan istedikleri malzemeleri alamıyorum. Bir çocuğumun masraflarını karşılasam diğer çocuklarım açıkta kalıyor. Devlet hiçbir şekilde yardım etmiyor. Okuldaki temizlik malzemelerini bile biz velilere yük ediyorlar. Okullarda hiçbir önlem yok, sosyal mesafe yok, temizlik yetersiz, sınıflar kalabalık, eğitim yetersiz. Bunların karşılığında aldığımız bir şey yok, her şey bizden gidiyor” dedi.

"UYGUN FİYAT YOK, HEPSİ UÇUK"

Kırtasiye fiyatlarının ateş pahası olduğunu söyleyen Rukiye ise “Kara kara düşündüğümüz bir süreçteyiz gerçekten. 2 çocuk okutuyoruz. Eşimle ben memur olmamıza rağmen geçinemiyoruz. Kırtasiye kırtasiye dolaşıyoruz uygun bir malzeme bulmak için ama uygun bir fiyat yok, hepsi uçuk durumda. Asgari ücret ile geçinmeye çalışan ailelerin durumu daha kötü, devlet tarafından hiçbir yardım yapılmıyor” dedi.

"BİLSEYDİM ÇOCUĞUMU ÖZEL OKULA GÖNDERİRDİM"

Fatma adlı veli de “Kırtasiye fiyatlarından hiç memnun değilim, 4 çocuk annesiyim, dördü de okula gidiyor. 400 TL parayı sadece kırtasiye malzemesine verdim. Eşim yurt dışında çalışıyor diye gelirimiz biraz iyi. Asgari ücretle geçinen nasıl yapacak” dedi.

“Okulda yeterli önlemler alınıyor mu” diye sorduğumuzda ise “Okulda sosyal mesafe sağlanmıyor, biz de ne zaman virüsü kapacağız diye bekliyoruz. Bir maskeyle olacak iş değil, öğrenciler zaten bir arada, bu durumda sosyal mesafenin korunması mümkün değil” yanıtını verdi.

Oğlunu ana sınıfına kaydederken kendisinden 500 TL istendiğini Fatma, “Çocuğumu kaydettim, tek masrafın bu olduğunu sandım. Anaokulunda bir tane daha kadın bakıcı tutulmuş ve onun için de haftalık 75 TL para istiyorlar. Sözde devlet okulu, bilseydim özel okula verirdim. Bu durumu tüm veliler kabul ettiği için ben de mecburen kabul ettim, daha söylenecek söz bulamıyorum” dedi.

İbrahim adlı bir veli ise kırtasiye fiyatlarının fahiş olduğunu dile getirirken, “Sadece kırtasiye değil nereye bakarsanız her taraf aynı, gıdadan tutun giyime kadar fiyatlar yüksek” dedi. Son olarak okullarda yeterli önlemlerin alınıp alınmadığını sorduğumuz İbrahim, “Yeteri kadar olmasa da alınıyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Deniz Çankaya Salmanlı: KHK’lilerin yaşadıklarının tanığıydım, şimdi ben de dahil oldum

SONRAKİ HABER

Zeytinburnu'nda bir kadın sokak ortasında boşandığı erkek tarafından katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa