16 Eylül 2021 08:45

Eşinin silahlı saldırısında ağır yaralanan Kadriye Aydemir felç kaldı

Ankara'da 1,5 ay önce eşi Himmet Aydemir'in silahla ağır yaraladığı Kadriye Aydemir, hayata tutundu; ancak omuriliği parçalandığı için felç kaldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da 1,5 ay önce eşi Himmet Aydemir tarafından (25) çocuklarının gözü önünde 6 kurşunla ağır yaralanan Kadriye Aydemir (22), hastanede 1 ay süren tedaviyle hayata tutundu; ancak omuriliği parçalandığı için felç kaldı. 

27 Temmuz'da, Kahramankazan ilçesi Satıkadın Mahallesi'nde işlettikleri unlu mamuller dükkanında Himmet Aydemir'in silahlı saldırısında ağır yaralanan Kadriye Aydemir Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Kurşunlardan 5'i ameliyatla çıkarılırken, diğeri bulunduğu yer tehlikeli olduğu için çıkarılamadı. Yoğun bakımda 15, serviste 15 gün olmak üzere toplam 1 ay süren tedaviyle hayata tutunan Kadriye Aydemir, sedyede taburcu edildi. Omuriliğini parçalayan kurşun nedeniyle felç olan Kadriye Aydemir'e annesi Suna Arslan yardım ediyor. Kadriye Aydemir, haftanın 3 günü annesinin 4'üncü kattaki evinden sedye ile komşularının yardımıyla çıkarılıp, ambulansla kontrol ve fizik tedavi için hastaneye götürülüyor.

DHA'ya konuşan Kadriye Aydemir, Himmet Aydemir'in defalarca şiddetine maruz kaldığını anlattı. Vücuduna isabet eden 6 kurşundan 5'inin çıkarıldığını belirten Kadriye Aydemir, "Kurşunun biri hala vücudumda. Tehlikeli olduğu için almadılar. 15 gün yoğun bakımda, 15 gün serviste yattım. Belimden aşağısı tutmuyor, felçli kaldım. Kolum çalışmıyor. Ben hiçbir şey yapmadım ona. 5 senedir çekiyorum. Ne çektiğimi Allah biliyor, 2 çocuğum biliyor. Dayak attı sustum, insanların içinde bağırdı, rencide etti sustum. 5 sene ona hizmet ettim. Ne dediyse onu yaptım. 2 çocuğumla onun ayağına pervane oldum. Ben bunu hak edecek, hiçbir şey yapmadım. 2 çocuğumun gözü önünde bana nasıl kıydın? 2 aydır çocuklarımı görmüyorum" dedi. 

Himmet Aydemir, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Himmet Aydemir hakkındaki soruşturma sürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki aşılama oranlarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Yaşamını yitiren bisiklet sporcusu Zeynep Aslan’ın davası 28 Eylül’e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa